BREAKING NEWSImportantNational

Un pas important în combaterea traficului de persoane din România!

Autoritațile române vor implementa un proiect de 10 milioane de euro în următorii 5 ani pentru prevenirea și combaterea traficului de minori și pentru acordarea de asistență integrată minorilor victime ale acestei infracțiuni.
Lupta împotriva traficului de persoane reprezintă o prioritate a oficialilor de la București, deoarece România se află pe locul patru (după Franța, Olanda, Italia și urmată de Germania) ca număr de victime identificate.

Proiectul apare în contextul semnării, luni, a Parteneriatului Cadru privind Protecția Copiilor cu Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Ieri, secretarul de stat Anca-Minodora Costin Hendea a participat la reuniunea Comitetului interministerial de Coordonare strategică intersectorială a luptei împotriva traficului de persoane, unde ministerele implicate sunt reprezentate la nivel de secretari de stat.

În cadrul întâlnirii Comitetului s-a discutat despre:

Constituirea grupurilor de lucru pentru implementarea obiectivelor prevăzute în Strategia Națională împotriva Traficului de Persoane.

Analiza recomandărilor TIP Report 2024

Pregatirea evaluării (GRETA)

Importanța colaborării interinstituționale

„Strategia Națională de Luptă împotriva Traficului de  Persoane 2024- 2028 și Strategia pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 reflectă preocuparea necondiționată și implicarea determinată a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați de a acționa în direcția limitării acestei forme de sclavie modernă și a efectelor sale. Traficul de persoane reprezintă o gravă încălcare a Drepturilor și libertăților fundamentale, cu  implicații asupra victimelor, apropiaților acestora, dar și asupra statelor și a relațiilor dintre acestea.” a afirmat Secretarul de stat Anca Costin Hendea.

Te-ar putea interesa si

BAIA SPRIE: Lemn confiscat şi amendă de 5.000 de lei aplicată de poliţişti

Redactie

CJSU TRANSMITE: Lucrări de punere în siguranță a traficului rutier pe DN18, în Pasul Gutâi. Se recomandă rute alternative

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Accident mortal la Seini. Copilaş de un an şi opt luni ucis de un șofer beat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.