BREAKING NEWSEveniment

VOLUNTARII SERVICIULUI MALTEZ în competiție internațională în Maramureș (FOTO/VIDEO)

Despre Competiția de Salvare în Situații Speciale se poate spune că este o pagină de istorie scrisă de voluntarii Maltezi. Organizat în zona Repedea – Poienile de sub Munte, una dintre cele mai pitorești din județul nostru, concursul a adus împreună echipe din străinatate, într-o suită provocări și scenarii practice de salvare în situații speciale, simple sau complexe.

Este vorba despre „Competiția de Salvare în Situații Speciale -Maltese Rescue Maneuvers 2024”. Evenimentul a reunit echipe de voluntari ale Ordinului de Malta din Italia, Polonia, Irlanda, Ucraina si România, țara noastră fiind reprezentată de Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare precum și echipajele de Prim Răspuns din Poienile de sub Munte și ale Salvatorilor Montani Borșa.

Competiția a devenit o platformă de învățare și testare a deprinderilor printr-o evaluare strictă și care a dat posibilitatea echipelor participante să își autoevalueze propriile practici și tehnici.La finalul celor doua zile in care voluntarii s-au implicat activ au fost oferite si premii.

Pe locul întâi s-a clasat una dintre echipele din Ucraina. De asemenea au primit diplome și cupe cei care au sprijinit acțiunea. După momentul premierii voluntarii s-au bucurat împreună de momentul festiv alăuri de organizatori și toți cei prezenți.

Prin proiectele desfășurate, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare continuă o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta  în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate.

Articol foto și video realizat de colegii de la PLUS TV Maramureș

Te-ar putea interesa si

FOTO: O aeronavă a Forțelor Aeriene Române intervine pentru stingerea unui incendiu de pădure pe Valea Vaserului

Redactie

DONEAZĂ pentru O ȘANSĂ către NORMALITATE! Trimite SMS cu textul SANSA la 8841

Vasile Dale

O tânără din Belgia a făcut insolaţie pe Creasta Cocoşului. Au intervenit salvamontiştii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.