BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

ARESTAȚI PREVENTIV: Doi tineri au comis 8 spargeri în Călinești, Văleni, Giulești și Săpânța

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Strâmtura, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au reținut pentru 24 de ore, doi tineri, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Activitățile specifice de cercetare și investigare efectuate de polițiști ca urmare a sesizării unor fapte de furt comise pe raza localităților Călinești,  Văleni, Giulești și Săpânța au condus la persoanele bănuite de comiterea lor. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani din Săpânța și un tânăr de 32 de ani din Sighetu Marmației.

Verificările efectuate până în prezent au relevat faptul că în perioada august-octombrie 2023, cei în cauză ar fi sustras mai multe motoferăstraie și alte unelte electrice, din anexe gospodărești.

În baza probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În cursul zilei de ieri, aceștia au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ce spune instanța

BOCOCI IONUT – CLAUDIUInculpat
CANTA ALIN – IONUTInculpat

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești în dosarul de urmărire penală nr.461/201/P/2023, după cum urmează:

În baza art. 223 alin.2 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului B.I.-C., cercetat pentru săvârșirea a 8 (opt) infracțiuni de furt calificat, fapte prev. și ped. de art. 228 alin. l , art. 229 alin.1 lit. b și d și alin. 2 lit. b din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2024 şi până la data de 18.10.2024 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă.

În baza art. 223 alin.2 C. proc. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului C.A.I., cercetat pentru săvârșirea a 8 (opt) infracțiuni de furt calificat, fapte prev. și ped. de art. 228 alin. l, art. 229 alin. I lit. b și d și alin. 2 lit. b din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2024 şi până la data de 18.10.2024 inclusiv. Emite mandatul de arestare preventivă.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului C.A.-I. formulată prin apărător, prin care a solicitat a se dispune luarea măsurii controlului judiciar. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul B.I.-C., formulată prin apărător, prin care a solicitat a se dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, 19.09.2024, ora 16.48. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  350/2024  19.09.2024

Te-ar putea interesa si

Comuna Băsești, sub îndrumarea primarului Călăuz Ioan, în fruntea dezvoltării locale

Vasile Dale

Borşa: Au dat iama într-un service GSM. Identificați după comiterea unor furturi

Redactie

ALCOOLUL ŞI VOLANUL NU FAC CASĂ BUNĂ: Un maramureşean beat a provocat un accident în Cluj

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.