BREAKING NEWSEveniment

Exemplare canine, de luptă și atac, deținute ilegal, depistate de polițiștii băimăreni

În baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au depistat, în municipiul Baia Mare, un țarc improvizat, care adăpostește mai multe exemplare canine.

Investigațiile desfășurate de polițiști au condus la identificarea persoanei ce administrează proprietatea, un bărbat care nu a putut prezenta carnetele de sănătate pentru cele 10 exemplare canine.

În urma verificărilor privind modalitățile de respectare a legislației în domeniul protecției animalelor, polițiștii au stabilit că exemplarele fac parte din categoria câinilor de luptă și atac, nu sunt înregistrate la Asociația Chinologică Română și nici la vreo unitate de poliție, iar pe poarta de acces în proprietate nu era afișat avertismentul cu „câine periculos”.

Având în vedere încălcarea prevederilor OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân și a prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 36 000 lei.

Polițiștii subliniază importanța implicării cetățenilor în protejarea animalelor și îi încurajează să raporteze orice act de cruzime sau neglijență observat.

Te-ar putea interesa si

FOTO: O anexă gospodărească a luat foc pe o stradă din Târgu Lăpuș

Vasile Dale

ÎN PANDEMIE: Șoferi beți la volan prin Maramureș

Vasile Dale

FOTO: Accident rutier cu victimă în Cătălina

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.