Important

Primarul Ioan Doru Dăncuș a decernat Premiul „Artistul Anului”


Cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia Mare și al Consiliului Local Baia Mare, Asociația Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Baia Mare, a organizat, în cadrul Sărbătorii Castanelor 2024, la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, vernisajul expoziției ”Anuala Artelor”. În cadrul evenimentului, primarul Ioan Doru Dăncuș a decernat Premiul „Artistul Anului”.

Anuala Artelor 2024 reunește pe simeze un număr de 71 de artiști membri stagiari și titulari ai Filialei Baia Mare a UAPR, cât și invitați artiști plastici sculptori: Balanyi Zoltan (Ungaria), Lestyán-Goda János (Ungaria), Maxim Dumitraș (România) și Florin Strejac (România).

În tandem cu acest eveniment anual de anvergură se desfășoară, la galeriile UAPR Filiala Baia Mare, expoziția Studio Studențesc. Aceasta este însoțită de albumul ”Anuala Artelor. Centrul Artistic Baia Mare”, sub semnul editurilor Școala Ardeleană și Eikon.

În acest an, Premiul ”Artistul Anului” a fost decernat pictorului Ioan Angel Negrean, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 1990, cercetător, cadru didactic, doctor în arte vizuale, titlu obținut în anul 2008 la Universitatea de Vest Timișoara. Din anul 1996 până în prezent este membru în consiliul director al Filialei Baia Mare a UAPR, punând bazele sărbătorii Zilei Artistului Plastic Băimărean și, implicit, al premiului Artistului Anului în anul 2004. Din anul 2000, Anuala Artelor este însoțită și documentată de albumul publicat și tipărit, care este în acest an la al 24-lea volum, inițiativă ce aparține artistului Ioan Angel Negrean.

Expoziția Anuala Artelor poate fi vizionată pe simeze timp de două luni, iar proiecțiile se vor derula după programul postat pe platformele de socializare ale Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor.

Te-ar putea interesa si

FEMEI AGRESATE: Alte două ordine de protecţie provizorie emise de poliţiştii din Recea şi Ocna Şugatag

Redactie

COD GALBEN: Atenţionare meteo de vreme rea în Maramureş

Vasile Dale

RUTIERE: A condus un ATV neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere şi a făcut accident. Un tânăr din Sălaj a furat o maşină din service-ul la care lucra

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.