BREAKING NEWSImportantNational

Salvatori montani maramureșeni, la un schimb de experiență în Italia

În perioada 14 – 20 septembrie 2024 șase salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureș au participat în Italia, în zona Tri Cime di Lavaredo, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri muntoase din regiunea Trentino- Alto Adige, la un schimb de experiență și o pregătire profesională la invitația structurii de salvare montană Socorso Alpino – Bergrettungsdienst im AVS.

Trei zile salvatorii montani s-au aflat la altitudinea de 2000 metri, la refugiul Prato Piazza, împreună cu salvatorii montani italieni. Au fost 3 zile de pregătire intensă, de exerciții grele, salvare din abrupt, cățărat de 6-8 lungimi de coarda (însemnând peste 300 metri), exercițiu de salvare pe timp de noapte, tiroliene în scopul salvării și transportului accidentaților la înălțimi de peste 150 – 200 metri, toate cele 3 zile desfășurându-se pe viscol, ninsoare și temperaturi negative.

Experiență a fost una extraordinară, ambele echipe lucrând împreună pe toată durata celor 3 zile, iar la finele fiecărei zile a urmat partea de socializare care a întărit și mai mult prieteniile formate.

A 4-a și a 5-a zi, au însemnat vizite în bazele structurii de salvare italiene ,în punctul de operare aero, precum și puncte de interes turistic ale superbei zone.

A fost o experiență deosebită care cu siguranță se va repetă în viitor, colegii salvatori montani italieni răspunzând afirmativ cu multă bucurie la invitația noastră de a ne vizită și de a repetă stagiul de pregătire și în Maramureș, România.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE ACCIDENT: UN BATRAN A FOST LOVIT PE O TRECERE DE PIETONI DIN BAIA MARE (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

FOTO: Plantaţie de cannabis pe malul Someşului, între Seini şi Pomi, lângă viitorul pod rutier

Vasile Dale

VIDEO: ANPC a verificat modul de comercializare a buteliilor pentru gaz

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.