BREAKING NEWSRecomandate

ACTUALIZARE: Parchetul European face percheziții la funcționari publici din Maramureș. Ce spune Prefectura

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca (România) efectuează, miercuri, percheziții la sediul județului Maramureș și la 14 reședințe private ale unor funcționari ai acestuia. Perchezițiile au loc în urma unei anchete în curs privind posibile fraude în domeniul achizițiilor publice, fals în înscrisuri și abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administrației publice, se arată într-un comunicat al instituției.

Mai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu pentru aprobarea plății unor lucrări nefinalizate pe baza unor documente falsificate. Proiectul în cauză, în valoare de peste 1 milion EUR (5,7 milioane RON), este finanțat de Facilitatea pentru redresare și reziliență (RRF) a UE pentru România.

Alte detalii nu pot fi dezvăluite în acest stadiu al investigației. EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil pentru investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

ACTUALIZARE – Ce spune Prefectura Maramureș

Instituția Prefectului Județului Maramureș a luat act de ancheta declanșată de Parchetul European privind posibile fraude în domeniul achizițiilor publice, fals în înscrisuri și abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administrației publice.

Instituția Prefectului Județului Maramureș a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, iar persoanele implicate în acest proiect au oferit toate informațiile cerute de reprezentanții Parchetului European. În continuare, Instituția Prefectului și funcționarii din instituție vor sta la dispoziția anchetatorilor cu toate informațiile ce vor fi solicitate pe parcursul cercetărilor.

Instituția Prefectului Județului Maramureș are încredere în justiție și va colabora cu Parchetul European pe tot parcursul anchetei.

Te-ar putea interesa si

Elevii din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Satulung vor participa la faza NAȚIONALĂ a concursului ”Sanitarii Pricepuți” (FOTO)

Vasile Dale

COVID 19: Dumnezeul Maramureşului s-a transformat în ghicitoarea judeţului: de luni incidenţa va scădea

Redactie

MUSAFIRUL NEPOFTIT: Cum a scăpat un bărbat din Baia Mare de un şarpe ascuns sub capota maşinii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.