Eveniment

Patru infracțiuni rutiere constatate de polițiști în urma verificării unui autoturism

O imagine cu un tânăr care apasă pedala de accelerație la observarea echipajului rutier i-a determinat pe polițiști să efectueze semnalele regulamentare de oprire a autovehicului. Verificările au relevat patru infracțiuni: conducere fără permis, persoana de la volan în stare de ebrietate, autovehicul neînmatriculat care avea montate număr fals de înmatriculare.

Tânărul a fost surprins ieri, pe b-dul Regele Mihai I, din municipiul Baia Mare, unde polițiștii desfășurau activitățispecifice pe linie rutieră. Acestuia i-au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire după ce polițiștii au observat intenția sa de a se sustrage controlului, mărind viteza de deplasare.
Persoana de la volan s-a conformat semnalelorși a oprit autoturismul, însă nu a putut prezenta documentele personale și nici pe cele ale autoturismului, precizând că nu le are asupra sa. Totodată, a specificat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Verificările efectuate de polițiști au condus la identificarea sa: tânăr de 28 de ani, din Baia Mare. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.
Totodată, în urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus era radiat din anul 2022, cu număr fals de înmatriculare.
În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale.

CONTINUĂ ACȚIUNILE PE DRUMURILE PUBLICE

Ieri, 24 septembrie, polițiștii au fost fost din nou prezenți pe drumurile publice, pe mai multe sectoare de drum, pentru depistarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța. 
La Dragomirești, polițiștii au acționat pentru combaterea vitezei excesive. Astfel, au oprit pentru control 15 autovehicule și au aplicat pentru abaterile constatate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7 000 de lei. Ca măsură complementară, au dispus reținerea a 2 permise de conducere.
La Seini, polițiștii au acționat cu reprezentanți ai Registrului Auto Român pentru reducerea evenimentelor rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale și au fost reținute 3 certificate de înmatriculare până la remedierea cauzei ce a stat la baza măsurii luate.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Poliţistii de investigare a criminalităţii economice din Maramureş au întocmit 10 dosare penale şi au confiscat ţigări de contrabandă şi jucării şi îmbrăcăminte

Redactie

Depășirea vitezei legale sancționată de polițiștii rutieri din Dragomirești. Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii din Sighetu Marmației și Groși

Vasile Dale

GALERIE FOTO/VIDEO: Impact violent pe bd.Bucureşti din Baia Mare. Două mașini distruse

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.