BREAKING NEWSEveniment

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE PE LINIE SILVICĂ în Maramureș

În cursul acestei săptămâni, 20 de polițiști au fost angrenați în activități specifice, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația din domeniul silvic.

Începând de luni, 23 septembrie și până astăzi, 27 septembrie, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Bistrița – Năsăud, Harghita, Neamț și Suceava au efectuat controale la șase agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier și în 22 partizi silvice, de pe raza județului Maramureș.

Activitățile au vizat prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, precum și verificarea respectării dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

În urma controalelor efectuate au fost constatate șase infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, transport materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente specifice de transport și fals informatic. Totodată, a fost constatat un volum total de 32.37 mc provenit din tăieri fără drept de arbori, cu o valoare de aproximativ 13.000 lei. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările în vederea documentării activității infracționale.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 130.000 de lei. Ca măsuri complementare s-a dispus confiscarea a aproximativ 470 mc materiale lemnoase.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Naționale și Gărzile Forestiere Brașov, Cluj, Oradea, Prahova, Suceava, Timișoara, Vâlcea și Vrancea.


Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE LA COAȘ – Un localnic s-a spânzurat în șură după ce a ajuns acasă de la serviciu – actualizare

Vasile Dale

ASOCIAŢIA ÎNTREPRINZĂTORILOR MARAMUREŞ: Pompierii maramureșeni au primit două sisteme de izolare și transport pentru persoanele infectate

Vasile Dale

EDITORIAL: ALEGERI LOCALE 2020 – Absenteism si reprezentativitate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.