Important

Călătoria lui Hansel și Gretel la Pietrele Șoimului din Cavnic alături de jandarmii montani

Într-o inedită aventură au pornit astăzi jandarmii montani de la Cavnic împreună cu un grup de 20 de copii curajoși și determinați din comunitate.
Aventura a început încă de acasă, acolo unde, dovedindu- și curajul și priceperea, micuții au descoperit comorile pe care le folosesc jandarmii montani pentru a ține comunitatea în siguranță și au promis să îi sprijine în misiunea lor.
Astfel, au pornit în palpitanta călătorie de la Pietrele Șoimului, unde, ajutați de jandarmii montani, copiii au refăcut călătoria frațior Hansel și Gretel din poveste și au participat la o veritabilă vânătoare de comori.
Într-o poveste plină de energie și mișcare, au găsit cele 13 indicii ascunse pe un traseu de câțiva kilometri care i-au condus la Căsuța de Turtă Dulce unde Vrăjitoarea Malefică îi ținea captivi pe cei doi frați.
Micuții au învățat să presare pietricele în urmă, dar și să folosească busola sau să urmeze coordonatele GPS, să dezlege ghicitori, dar și să coreleze informații, și-au antrenat atenția, memoria și capacitatea de orientare în teren folosind Cifrul Cezar și au găsit soluții inedite pentru a-și elibera prietenii. Au învățat ce înseamnă munca în echipă, comunicarea, dar mai ales devotamentul.
Drept răsplată pentru efortul lor, jandarmii le-au pregătit micuților un tort dulce pe care să îl savureze împreună.


Te-ar putea interesa si

PENTRU SESIUNEA DIN IANUARIE: 935 de candidaţi recrutaţi pentru admiterea la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea

Vasile Dale

Anunț de participare la licitația publică privind concesionarea prin licitație publică a unor parcele de teren proprietate privată a Județului Maramureș din cadrul Parcului de Specializare Inteligentă Șomcuta Mare

Redactie

Renovarea energetică a sediului de servicii publice comunitare, regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor/ pașapoarte, situat în municipiul Baia Mare, Strada Școlii, nr. 1

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.