BREAKING NEWSImportantTara Lapusului

FOTO: A fost sfințit altarul de vară și resfințită Biserica Ortodoxă din Cupșeni

Astăzi, comunitatea din Cupșeni a trăit un moment cu adevărat binecuvântat, odată cu resfințirea bisericii ortodoxe și sfințirea altarului de vară. În prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul și a unui sobor de 16 preoți, cerul părea că s-a alăturat rugăciunilor noastre, dăruindu-ne o ploaie blândă, ca o lacrimă divină de bucurie și curățare.
Preasfințitul Părinte Timotei a fost întâmpinat cu colac, sare și flori, simboluri ale ospitalității și recunoștinței noastre, iar femeile din sat, cu multă dăruire, au împodobit gardurile cu cergi colorate și au pus la răstigniri ștergare cusute cu migală. Tradiția și credința s-au împletit armonios, într-un peisaj de o frumusețe aparte.
Mâncarea pregătită de oamenii din Cupșeni, o adevărată artă culinară tradițională, a completat această zi sfântă, transformând-o într-o sărbătoare a sufletului și a comunității.
„Predica Preasfințitului Părinte ne-a adus mai aproape de Dumnezeu, cuvintele sale pline de înțelepciune luminându-ne inimile și călăuzindu-ne pe calea credinței.
Astăzi, întreaga suflare a Cupșeniului a simțit binecuvântarea divină, iar cerul și pământul s-au unit în rugăciune.
Fie ca această zi să rămână veșnic în inimile noastre ca un simbol al credinței și al comuniunii cu Dumnezeu”, spune Lucia Chermezan, pimarul din Cupșeni.

.

Te-ar putea interesa si

COD GALBEN: Pericol de inundaţii pe râurile din bazinul Vişeu

Redactie

Ultima ora: Un tir a a rupt un stalp pe strada Granicerilor din Baia Mare (foto, video)

Vasile Dale

TRAGEDIE LA REPEDEA / ACTUALIZARE: Bărbat spulberat de o maşină. A decedat la spital

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.