BREAKING NEWSEvenimentImportantMaramuresul Istoric

VIDEO SALVAMONT: Cinci ucraineni rătăciți de câteva zile în Munții Maramureșului. Ninge viscolit (actualizare)

Acțiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în M-ții Maramureșului pentu găsirea și extragerea a 4 cetățeni ucraineni care au trecut frontiera. Aceștia se află din spusele lor de câteva zile pe drum, nu mai au alimente și apă și sunt extenuați și dezorientați.

O echipă a salvatorilor montani ai SPJ Salvamont Maramureș se deplasează la caz împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte, structura din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE

„Actiunea s-a desfasurat in conditii meteo dificile salvatorii desfasurand interventia pe ninsoare si viscol puternic. Cei patru ucrainieni cu varste de 21, 25, 37si 37 ani au fost gasiti. Acestia nu prezentau probleme medicale iar dupa evaluare facuta si dupa ce li s-a data hrana si apa, salvatorii montani i-au coborat la baza muntelui. Ucrainienii sunt de cateva zile pe drum si au ajuns la locul de unde au fost preluati de salvatori azi dimineata la ora 2.00.

Odata coborati de pe munte ucrainenii au fost preluati de autoritatile competente.

Actiune incheiata. Salvatorii montani raman in dispozitiv si in functie de al doilea caz aflat in derulare vor actiona ca resursa de sprijin pentru echipa plecata la cealalta interventie.”

ACTUALIZARE. Informații privind cea de a doua interventie..

Salvatorii montani au ajuns la tanarul de 34 ani care are probleme medicale fiind cardiac, fara medicamentele necesare la el, este extenuat si dezhidratat.

Salvatorii montani ii evalueaza starea de sanatate si il vor pregati pentru extractia terestra, conditiile meteo nefiind prielnice pentru a solicita elicopterul.

In sprijinul primei echipe va veni o alta echipa de salvatori montani care tocmai au terminat o interventie care a durat peste 5 ore si care si-au dat disponibilitatea de a urca din nou in munte si a ajuta la acest caz unde apelantul are probleme medicale.

Cetateanul ucrainean de 38 ani (are 38 si nu 34 ani cum am fost informati initial) care se afla de 6 zile pe drum a fost coborât din munte si predat echipajelor medicale.

Actiune incheiata. Echipele Salvamont Maramures prezente la aceste doua misiuni se vor retrage la baza Salvamont.

Te-ar putea interesa si

Sute de vizitatori cuceriți de standul Maramureșului în prima zi a Târgului de Turism al României

Redactie

INCIDENT ÎN BORŞA: Angajată a Primăriei, atacată cu un cutter de un bărbat! A ajuns la spital cu răni în zona pieptului

Vasile Dale

BOGDAN VODĂ: Un tânăr de 19 și-a bătut mama și a alungat-o din casă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.