BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Pădure virgină tăiată ilegal și fără milă la Poienile de Sub Munte. Polițiștii intervin

Un localnic din Poienile de Sub Munte care se plimba prin munții Maramureșului a descoperit o pădure virgină efectiv măcelărită de persoane necunoscute. Zeci de copaci au fost tăiați fără milă, fără marcaj. Bătaia de joc a continuat pentru că unii dintre aceștia au fost tăiați de la mijloc, alții de la un metru de pământ. Bușteni întregi au fost lăsați acolo.

”În pădurarul Ilie Cubaș din Poienile de Sub Munte am găsit acest masacru. Sunt vreo 50-60 de cioate, nemarcate. Este pădure tânără de 15-20 de ani. Așa ceva nu se poate. Am sunat la 112 și am anunțat poliția. Aceștia au venit imediat însoțiți de un inginer silvic și au constat că toate cele sesizate se confirmă. Au început cercetările aici. Eu i-am însoțit și le-am arătat locul. Pădurea este în grija unui pădurar care m-a mai amenințat cu moartea în primăvara, tot după ce am sesizat astfel de fapte” ne-a transmis Mihai Corjuc, cititorul nostru.

Ce spune Poliția

Polițiștii Secției 4 Leordina efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

În fapt, polițiștii, împreună cu specialiști silvici, au intervenit ieri, 29 septembrie 2024, în baza unei sesizări prin apel 112, constatând faptul că, din două parcele de pe raza comunei Poienile de Sub Munte, în cursul lunii septembrie 2024, ar fi fost tăiați ilegal mai mulți arbori, de esență molid. Până în prezent, s-a stabilit faptul că volumul total este de 14,8 mc, cauzându-se un prejudiciu de 4.723 de lei.

S-a găsit și stiva de lemn

Bărbatul care a sesizat tăierea ilegală de masă lemnoasă a continuat să caute și astăzi a reușit să descopere o stivă de lemn nemarcată. ”Am sunat din nou la 112 și am anunțat ce am găsit. Acum aștept să vină polițiștii pentru a face cercetarea și pentru a confisca masa lemnoasă” ne-a transmis acesta.

Te-ar putea interesa si

Gabriel Zetea: „Ştiu că sub conducerea lui Ioan Mătieș, comuna Mireșu Mare va continua să prospere”

Redactie

Turiștii tânjesc după Crăciunul de altădată. La Ungureni în Țara Lăpușului distracția de Crăciun este în toi

Vasile Dale

AVALANSA: TREI SALVAMONTISTI SUPRINSI DE AVALANSA SUB VARFUL PIETROSUL. UNUL A FOST GASIT IN VIATA (VIDEO)

Vasile Dale

1 mesaj

lesc octombrie 2, 2024 at 6:24 am

nu e padure virgina la 15-20 de ani….padure virgina inseamna ca nu a fost taiata niciodata.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.