BREAKING NEWSEvenimentTara Codrului

SĂ PROTEJĂM ANIMALELE! Exemplar canin salvat la timp de polițiștii de la Protecția Animalelor

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor acționează permanent pentru salvarea animalelor aflate în primejdie sau în situații de risc, fiind luate măsurile legale împotriva deținătorilor care nu respectă reglementările în vigoare privind protecția animalelor.

Astfel că, polițiștii au emis ordin de plasare în adăpost pentru 45 de zile a unui exemplar canin, identificat în condiții greu de imaginat.

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii specializați pe această linie de muncă au fost sesizați despre faptul că, în localitatea Ardusat, o localnică ar deține pe proprietate un exemplar canin, de talie mijlocie, care prezenta o plagă la nivelul gâtului și pentru care nu a primit îngrijiri medicale de specialitate.

Din verificările efectuate cu operativitate de polițiști, a reieșit faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificată proprietara exemplarului canin, respectiv o femeie de 54 de ani. În urma examinării, s-a constatat faptul că exemplarul canin prezenta o plagă profundă împrejurul gâtului, suprainfectată.
Având în vedere starea animalului, polițiștii au emis ordin de plasare în adăpost, fiind lăsat în custodia unui adăpost de câini din Baia Mare, în vederea tratării acestuia.
Proprietara exemplarului canin a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare de 18.000 de lei pentru săvârșirea unor abateri ce țin de domeniul protecției animalelor, respectiv obligațiile de a asigura în timp util asistență medicală de specialitate animalului, de a proceda atât la sterilizarea, cât și microciparea acestuia

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Accident rutier cu victimă pe strada Bogdan Vodă

Redactie

DESCOPERIRE MACABRA LA BORSA – CADAVRUL UNUI LOCALNIC DESCOPERIT IN ALBIA RAULUI VISEU (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Primarul Ioan Doru Dăncuș: Toți copiii din Baia Mare care încep clasa pregătitoare primesc și în acest an primul ghiozdan și rechizite

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.