BREAKING NEWSImportantNational

Armata Română caută luptători de COMANDO. Ce condiții trebuie să îndeplinească și ce salarii vor primi

Armata Română caută luptători de comando. Aceştia trebuie să ştie să folosească armele, să sară cu paraşuta, să înoate şi să facă scufundări. Un curs durează opt luni.

Cei care vor să devină luptători de comando în Armata Română trebuie să aibă 18 ani împliniți, permis de conducere și o condiție fizică foarte bună. În etapa de selecție, candidații trebuie să treacă de mai multe probe sportive în care le sunt testate viteza, îndemânarea, forța și rezistența.

Ca să fie selectați, candidații trebuie să poată să sară cu parașuta, dar și să aibă capacitatea să se orienteze pe teren necunoscut. De asemenea, trebuie să știe să înoate.

Profilul de luptător dorit de Armata Română prevede ca cei care trec de teste să știe să tragă cu mai multe tipuri de arme, să acorde primul ajutor și să găsească soluții în orice situație. 

Candidații vor fi triați pe parcursul unor antrenamente extrem de grele la care vor participa. Instruirea se desfășoară atât pe timp de zi, cât și de noapte, în orice condiții meteo. Totodată, cursanții sunt nevoiți să reziste în zonele montane doar cu ce găsesc de mâncare pe teren.

Un curs durează opt luni și se face la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din localitatea brașoveană Vlădeni.

Salariul de început al unui luptător de comandă este de aproximativ 5.000 lei net, sumă la care se adaugă diferite sporuri. De pildă, fiecare salt cu parașută este plătit separat.

Și femeile sunt primite în forțele pentru operațiuni speciale, ele urmând să respecte aceleași programe dure de pregătire ca și bărbații.

Foto: FOTO Facebook Ministerul Apărării Naționale. Sursa Antena 3CNN.ro

Te-ar putea interesa si

AVERTIZARE COD GALBEN ÎN MARAMUREŞ: Vreme deosebit de rece, ploi puternice, furtuni şi descărcări electrice

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Rambo de SEINI – Sătmărean urmărit cu focuri de armă. A spart barajele și a stat 5 ore ascuns în pădure scăpând de polițiști. A fost reţinut pentru 24 de ore (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Proiecte realizate și în derulare de zeci de milioane de euro în Botiza!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.