Important

FOTO: Jandarmii montani și-au serbat ziua aniversară alături de elevi

    Peste câteva zile celebrăm 21 de ani de existență a Jandarmeriei Montane maramureșene, prilej cu care am ales să sărbătorim în avans această zi alături de cei mai simpatici parteneri: copiii. 
   Astfel, pe parcursul zilei de ieri, jandarmii montani de la Postul Țibleș și Valea Vaserului au hotărât să îi viziteze pe elevii Școlii Gimnaziale din Rohia, respectiv pe elevii Școlii Gimnaziale nr.7 din Vișeu de Sus.
    Copiii, încântați de prezența oamenilor în albastru, au avut o sumedenie de curiozități despre meseria de jandarm montan. Cum se antrenează, ce mănâncă sau cum arată o zi din viața lor, au fost doar câteva dintre multele întrebări la care jandarmii montani au avut de răspuns.
   Aceștia le-au vorbit copiilor și despre importanța protejării naturii atunci când mergem într-o drumeție, cum ne echipăm pentru o astfel de ieșire, dar și ce este important să știm despre comportamentul animalelor sălbatice. Au aflat cum facem diferența între urmele de lup și cele de urs sau cum ne protejăm de șerpii veninoși. Bineînțeles, copiii au fost învățați și să solicite ajutorul în caz de nevoie.
    Desigur, materialele folosite de jandarmi pe munte și echipamentele de protecție au constituit atracția principală a întâlnirii, drept pentru care cei mici au fost lăsați să le încerce și să își facă fotografii cu ele.
  "Că de obicei, ne-am bucurat și ne-am încărcat cu energia lor molipsitoare. A fost o aniversare pe cinste. Mulțumim dragi copii", spun reprezentanții IJJ Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Cadou din partea Ștrandului Tășnad, pentru toți turiștii din acest an „E felul nostru de a le mulțumi”

Vasile Dale

BILANŢ ISU MARAMUREŞ OPT LUNI: Peste 5.000 de intervenţii, peste 220 de focuri lichidate

Redactie

Inspectorul general Mihai Pop al Inspectoratului Școlar, la pas, prin școlile din Maramureș!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.