BREAKING NEWSRecomandate

VIDEO: Pădurar dus în arest! Opt persoane prinse în flagrant delict de polițiști, în timp ce desfășurau activități infracționale în fondul forestier – rezervație naturală

Ieri, 2 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Concomitent, polițiștii au efectuat controale în patru locații din fondul forestier-rezervație naturală.

Activitățile, desfășurate în municipiul Sighetu Marmației, au fost efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni silvice și exploatare agregate minerale fără autorizație.

Acțiunile au urmărit documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Astfel, au fost prinse în flagrant delict opt persoane care exploatau agregate minerale fără autorizație.

Față de un bărbat, personal silvic, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

A fost aplicată măsura sechestrului pentru 48 de paleți de piatră exploatați fără autorizație, cinci autovehicule, un aparat tăiat piatra și o stație de cusut, despre care există indicii că ar fi fost folosite la activitatea infracțională.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost indisponibilizați 47.550 de euro, 19.218 lei, 13 telefoane mobile, unelte pentru exploatarea pietrei, aproximativ 50 mc material lemnos, bunuri susceptibile a proveni din activități infracționale.

În același context, în municipiul Sighetu Marmației a fost derulată o acțiune tip „Razie”, în cadrul căreia au fost confiscate pachete cu țigări de contrabandă și au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri de la prevederile Legii nr. 61/1991 și OUG nr. 195/2002.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, ai polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Sighetu Marmației, ai polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile de ieri se circumscriu măsurilor luate pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Te-ar putea interesa si

VIDEO BORȘA: Protejați-vă singuri bunurile, polițiștii din Borșa nici cu imagini video nu au identificat hoțul (actualizare)

Vasile Dale

FOTO: Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Cupşeni

Redactie

DORU DĂNCUȘ: ”Am reînceput în forță munca pentru Baia Mare, dar continuăm și dialogul cu băimărenii”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.