Eveniment

SALVAMONT MARAMUREȘ: Doi ucraineni coborâți de pe munte

Acțiune de căutare – salvare derulată pe tot parcursul nopții de salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș în m-ții Maramureșului pentru găsirea și extragarea a doi cetățeni ucraineni cu vârste de 21 și 28 ani, aflați din spusele lor de câteva nopți pe munte, fiind uzi, fără hrană și apă și într-o ușoară hipotermie datorită frigului.

Apelul prin 112 la ora 00.10 i-a informat despre cei doi care se aflau într-o zonă greu accesibilă iar unul dintre ei avea probleme medicale, având dureri mari la membrul inferior drept , nemaiputându-se deplasa.

La acțiunea de salvare au participat o echipa Salvamont Maramureș împreună cu o echipa a Poliției de Frontieră Valea Vișeului din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

După ce au ajuns la ei, salvatorii i-au acordat primul ajutor tânărului cu probleme medicale, le-au oferit hrană și ceai cald, iar ulterior i-au coborât din munte predându-i echipei medicale a SAJ venită în sprijin.

Acțiunea de căutare – salvare a fost finalizată cu succes după 6 ore și jumătate, ucrainienii fiind preluați de autoritățile competențe.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Incendiu violent la două hale de cherestea din Borşa – ACTUALIZARE

Redactie

Impact între două maşini la intersecţia străzilor George Enescu şi Narciselor (actualizare)

Redactie

COMERŢ ILICIT: Poliţiştii maramureşeni, pe urmele contrabandiştilor cu flori şi ţigări 

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.