BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ ÎN CAZUL PISTOLARULUI DIN BAIA MARE: 17 ani și 2 luni de pușcărie după ce l-a împușcat pe iubitul fostei iubite (VIDEO)

Au trecut doi ani de zile de la cazul care a zguduit municipiul Baia Mare. Era 23 septembrie, ora 21.48 când un apel la 112 a anunțat faptul că un tânăr din Târgu Lăpuș a fost împușcat în abdomen de un individ în vârstă de 30 de ani din Șurdești.

Acesta se întorsese din Anglia cu avionul pentru a-i cere socoteală celui care era iubitul unei tinere cu care acesta a avut o relație. Victima era un tânăr în vârstă de 24 ani care pregătea tinerii pentru examenul de admitere la Academia de Poliție sau la Școlile de Poliție. Chiar era fusese admis la Școala de Agenți de Poliție din Cluj.

Agresorul a tras 4 focuri înspre victimă în timp ce acesta ieșea de la sala de sport a Liceului Nemeth Laszlo din Baia Mare. Un glonț l-a nimerit în abdomen. Acum a venit sentința definitivă: 17 ani și 2 luni de pușcărie, la care se vor adauga încă 5 ani de interzicere a unor drepturi. Mai mult, inculpatul va avea de achitat daune morale părții vătămate în sumă de 150.000 de euro. Totodată va trebui să achite costurile de spitalizare a părții vătămate în valoare de peste 57.000 de lei, plus dobânzi și penalități.


Ce spune Curtea de Apel Cluj

Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de inculpatul M L împotriva sentinţei penale nr. 75/11.04.2024 pronunţate de Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 106/100/2023, îndreptate prin încheierea penală din 24.04.2024. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, numai în latura civilă, cu privire la modalitatea de plată a despăgubirilor civile către partea civilă L V C şi procedând la o nouă judecată în aceste limite:

În temeiul art. 25 alin. 1 Cod de procedură penală, rap. la art. 1357 alin. 1 Cod civil, obligă inculpatul la plata către partea civilă L V C a sumei de 150.000 de euro sau echivalent în lei la cursul BNR la data efectuării plăţii, reprezentând daune morale.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În temeiul art. 396 alin. 2 cod de procedură penală, dispune condamnarea inculpatului MUREȘAN LIVIU arestat preventiv aflat în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa închisorii de 14 ani pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi 5 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice ale funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, şi a dreptului de a comunica cu partea civilă L. V. C. ori de a se apropia de acestea; la pedeapsa închisorii de 5 ani pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal: la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor; – la pedeapsa închisorii de 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept.

imagini de la ancheta de la fața locului

În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 14 ani închisoare, la care va aplica sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse (1/3 din 9 ani şi 6 luni = 3 ani şi 2 luni închisoare), urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 17 ani şi 2 luni închisoare. În temeiul art. 45 alin. 3 lit. a cod penal, rap. la art. 67 alin. 1 şi 2 cod penal, interzice inculpatului pe o perioadă de 5 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice ale funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, şi a dreptul de a comunica cu persoana vătămată P. R. M.N. şi cu partea civilă L. V. C. ori de a se apropia de acestea, prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, b şi n Cod penal. În temeiul art. 65 alin. 1 cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, b şi n Cod penal. În temeiul art. 399 alin. 1 cod de procedură penală, dispune menţinerea măsurii preventive pentru următoarele 60 de zile.

În temeiul art. 25 alin. 1 Cod de procedură penală, rap. la art. 320 din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, admite acţiunea civilă formulată în cauză de Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş .şi dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 57.196,67 lei la care se va adăuga dobânda legală conform OG 13/2011privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, calculată de la data de 11.10.2022 (victima a fost internată în perioada 23.09.2022 – 11.10.2022 la Secţia Chirurgie Generală . Comp. Chirurgie Toracică) la data plăţii.

În baza art. 72 alin.1 Cod Penal, scade din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului M L perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la data de 26.09.2022, până la zi. Definitivă.

victima pistolarului, un tânăr din Tg Lăpuș

Ce spunea Poliția în 23 septembrie 2022

În seara de 23 septembrie, la ora 21.48, Poliția municipiului Baia Mare a fost sesizată prin apel la SNUAU 112, de către un bărbat, de 24 de ani, din Târgu Lăpuș, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Luminișului din municipiu, a fost împușcat cu o armă de foc. Victima a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat, de 30 de ani, din Șurdești, se află în custodia poliției, pentru audieri.

În cauză, o echipă complexă, sub conducerea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun.

CITEȘTE ȘI:

https://vasiledale.ro/2022/09/23/exclusiv-video-baia-mare-in-soc-tanar-din-targu-lapus-impuscat-de-trei-ori-in-abdomen-victima-pregatea-viitorii-elevi-din-scolile-de-politie-jandarmerie-si-pompieri-actualizare

https://vasiledale.ro/2022/09/24/exclusiv-pistolarul-din-sisesti-ar-fi-venit-din-anglia-pentru-ca-ar-fi-stiut-ca-iubita-il-inseala-arma-ar-fi-aruncat-o-in-sasar-apoi-s-a-predat

https://vasiledale.ro/2022/09/28/exclusiv-video-avem-primele-imagini-cu-pistolarul-din-surdesti-de-la-reconstituire-liviu-muresan-a-colaborat-cu-anchetatorii-dar-nu-a-spus-exact-unde-a-aruncat-pistolul/?fbclid=IwY2xjawFs425leHRuA2FlbQIxMAABHfsjhsMiFb3azosxxjGa7BBIMhCQdz0AQ2BoyYDcWo7ZnXeQ2cnOsxS_KA_aem_DaQXIswdBkRosq1yYPd4ew

https://vasiledale.ro/2022/09/26/exclusiv-video-in-cautarea-pistolului-pistolarul-a-fost-dus-la-reconstituire-trupele-politiei-si-isu-scotocesc-tufisurile-de-la-marginea-municipiului-baia-mare-dupa-reconstituire-a-fost-arestat

https://vasiledale.ro/2022/09/25/foto-ce-spune-conducerea-spitalului-judetean-baia-mare-despre-pacientul-impuscat

https://vasiledale.ro/2022/09/24/cine-este-victima-impuscata-a-fost-admis-la-scoala-de-agenti-de-politie-cluj-cu-cea-mai-mare-nota-4-gloate-a-tras-agresorul

Te-ar putea interesa si

ÎN PANDEMIE: Șoferi beți la volan prin Maramureș

Vasile Dale

Presa locală denunță tentativa de cenzură din partea GCS

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Patru echipaje ale Poliției au intervenit după ce mai mulți tineri au cerut ajutor că ar fi agresați pe Bd. București din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.