BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

SALVAMONT MARAMUREȘ: O nouă acțiune de căutare-salvare a doi ucraineni care au trecut ilegal munții – actualizare

O nouă acțiune de căutare-salvare în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în m-ții Maramureșului pentru recuperarea a doi cetățeni ucraineni care se află într-o zona de abrupt și nu mai pot înainta.

A fost făcută solicitare și către elicopter ptr a ajută la extracție dar vremea potrivnică (ploaie și lapoviță sus pe munte, plafon jos, ceață)nu permite intervenția aero astfel că salvatorii montani vor acționa terestru.

Ucrainenii se află de câteva zile pe munte, sunt uzi și nu au provizii. Nu s ecunoaste exact starea lor de sănătate și nici nu avem deocamdată date privind vârstă lor dar în acest moment contează mai puțîn acest aspect.

O echipă a SPJ Salvamont Maramureș a pornit în acțiunea de căutare – salvare împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, unitate din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

Vor urca cu autospecialele din dotare urmând că o bună bucată de drum să o parcurgă terestru.

ACTUALIZARE

Echipele de salvare au ajuns la cetățenii ucrainieni. Aceștia au fost evaluați medical, li s-a oferit hrană și ceai cald și ulterior au fost coborâti terestru din munte.

După o acțiune care a durat mai bine de 6 ore salvatorii montani au predat ucrainenii autorităților competențe iar acum se retrag la baza Salvamont.


Te-ar putea interesa si

FOTO / SECETĂ CRUNTĂ LA CUPŞENI: Oamenii au ieşit în stradă şi au cerut apă potabilă. Au propus chiar tăierea conductei

Redactie

ACTUALIZARE: Doi bărbaţi beţi au fost loviţi de o maşină la Seini. Unul a decedat, celălalt a ajus la spital (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

FOTO: INTERVENȚIE PROMPTĂ – Foc la un coș de fum necurățat stins de pompierii civili din Ruscova

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.