Tara Lapusului

BINELE ESTE O ALEGERE, NU O MISIUNE!Jandarmii din Târgu Lăpuș, la crăpat de lemne

Un capăt de sat, o căsuță modestă și o bunicuță în curte lângă o grămadă de boci de lemn ce trebuie tăiați și aranjați pentru iarnă la uscat.

Aceasta a fost imaginea care i-a impresionat pe jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Târgu Lăpuș care se întorceau de la o acțiune silvică desfășurată în apropierea comunei Groșii Țibleșului.

Deși obosiți și înfrigurați după o zi petrecută în ploaie prin munte, compasiunea, omenia și grija pentru semeni nu i-a lăsat să treacă fără să se oprească în poartă și să o întrebe pe bătrână dacă are cine să o ajute: ,,Și-a face milă de mine vreun om din sat, că mă știu singură”.

Fără să stea pe gânduri, jandarmii și-au suflecat mânecile, au pus mâna pe securi și au crăpat numaidecât toate lemnele din curte, aranjându-le îndată la uscat. În câteva ore, grămada de boci devenea un rând de lemne frumos tăiate și aranjate.

,,Bine să vă dea Dumnezeu!” le-a mulțumit bunicuța în poartă jandarmilor, asigurându-i că-i va pomeni mereu în rugăciunile ei.

Este un gest simplu dar valoros prin care colegii noștri au dat dovadă de omenie și grijă pentru semeni. Binele este o alegere, iar ei au ales să fie empatiei și omenoși.

„Gestul acesta nu este singular, colegii noștri desfășurând astfel de acțiuni de ajutorare a persoanelor vârstnice sau a persoanelor vulnerabile atât în cadrul unor activități planificate cu diferite prilejuri, cât și spontan, de fiecare dată când au ocazia.

Felicitări, dragi colegi! Sunteți un exemplu de urmat.”, spun reprezentanții IJJ.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Două mașini s-au acroșat la Suciu de Jos. Ambele au ajuns pe imaș

Vasile Dale

ACCIDENT LA DUMBRĂVIŢA: Motociclist din Cehia lovit de un tractor (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ÎN STRADĂ, DIN SENIN: Un minor de 15 ani din Remeți lovit cu pumnul în nas de un tânăr din Rogoz

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.