Important

Primăria Baia Mare oferă sprijin fiscal contribuabililor

Primăria Municipiului Baia Mare anunță o facilitate importantă pentru cetățenii care au datorii restanțe la bugetul local. Până la data de 25 noiembrie 2024, persoanele fizice și juridice care își achită obligațiile fiscale restante vor beneficia de scutirea integrală a penalităților și dobânzilor aferente acestor datorii. Această măsură vine în sprijinul contribuabililor locali, oferindu-le o oportunitate de a-și ajusta situația financiară într-un mod avantajos.

”Am venit cu această inițiativă având la bază contextul legislativ asigurat de Guvernul Ciolacu și mă bucur că și colegii mei din Consiliul Local au fost de acord și au aprobat proiectul de hotărâre în ședința extraordinară de ieri, din două motive: pentru a veni în ajutorul celor care își doresc să își achite dările restante în timp util, respectiv să creștem gradul de colectare al taxelor și impozitelor într-un mod sănătos și eficient”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Prin urmare, până la data de 25 noiembrie 2024, inclusiv, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice care, la data de 31 august, aveau datorii restante la bugetul local, au posibilitatea de a depune o cerere de anulare a penalităților/ majorărilor aferente acestor datorii. Condiția este ca, la momentul depunerii cererii, debitul principal să fie achitat integral. Hotărârea se aplică și celor care au optat pentru eșalonări. Dacă suma este achitată integral până la finalul lunii viitoare, penalitățile/ majorările sunt anulate.

”Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost constanți și și-au achitat la timp dările către bugetul local. Contribuția lor este esențială pentru buna funcționare a orașului și pentru îmbunătățirea serviciilor pe care le oferim tuturor. În același timp, înțeleg că unii dintre contribuabili, din varii motive, nu au reușit să fie la zi cu plata acestor datorii. Tocmai de aceea, îmi doresc să oferim tuturor o șansă reală de a porni de la zero, în 2025. În acest fel, putem să ne asigurăm că, împreună, construim un viitor mai echitabil, în care fiecare dintre noi își asumă responsabilitatea cu conștiinciozitate și contribuie la bunăstarea comunității”, a punctat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Cei care doresc să obțină această facilitate se pot adresa Direcției Taxe și Impozite a Municipiului Baia Mare, situată pe strada Vasile Lucaciu nr. 2.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Accidente pe bandă rulantă pe pârtiile din Borşa

Redactie

VIDEO: Când Poliția Locală ”bate pe picior” pe Câmpul Tineretului și pe lângă Colonia Pictorilor, municipiul Baia Mare este vandalizat

Vasile Dale

Cât costă un sejur de Paşte în satele tradiţionale din Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.