Important

“Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor”

Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat la nivel european în cadrul celei de-a XXII-a ediții a evenimentului “Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor”, organizat de Comitetul European al Regiunilor și de Direcția Generală pentru Politică Generală și Urbană a Comisiei Europene. Evenimentul a reunit comunități importante din Uniunea Europeană, constituind o oportunitate de promovare a județului Maramureș la cel mai înalt nivel european.

Consiliul Județean Maramureș s-a alăturat evenimentului în calitate de partener al instituțiilor reprezentative pentru România și pentru regiunea de Nord-Vest, precum Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, Consiliul Județean Sălaj și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cât și reprezentanți regionali europeni și experți, pentru facilitarea schimbului de informații despre politica de coeziune și despre noi tendințe tehnologice și inovative pentru comunitate.

În cadrul sesiunii de degustare intitulată „A Bite of Transylvania”, Județul Maramureș a pus la dispoziție tuturor reprezentanților și invitaților internaționali prezenți un stand spectaculos cu preparate culinare tradiționale oferite de producători locali din județul nostru, precum mezeluri specific maramureșene, aperitive, dulcețuri, produse de patiserie și fructe confiate, simbolizând calitatea principală pe care comunitatea maramureșeană o poartă: iubirea pentru păstrarea vie a tradițiilor.

În cadrul evenimentului, administratorul public al județului, Gabriel Bogdan Ștețco, a discutat cu doamna Wassila Dridi, manager împrumuturi și dezvoltare socială în cadrul Băncii de Dezvoltare a Consiliului European, despre proiectele derulate la nivelul Consiliului Județean Maramureș și despre potențialul impact pozitiv al acestora în comunitatea maramureșeană.

Reprezentarea Consiliului Județean Maramureș la acest eveniment confirmă încă o dată parteneriatul solid cu Agenția de Dezvoltare Nord-Vest și cu instituții reprezentative ale Uniunii Europene, precum Comitetul European al Regiunilor și Direcția Generală pentru Politică Generală și Urbană a Comisiei Europene, fiind dovada clară că Maramureșul este pe drumul dezvoltării datorită proiectelor realizate pentru comunitate și implicării directe la nivel european.

Te-ar putea interesa si

VAL DE INCENDII ÎN JUDEŢ: Pompierii maramureșeni au intervenit la 10 situații de urgență, în decurs de patru zile

Vasile Dale

LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIȚĂ”: Relații sănătoase vs. Relații toxice – proiect de prevenire a violenței domestice

Redactie

Wiz Khalifa, ridicat de poliție după ce a fumat un joint pe scenă la festivalul „Beach, Please!”. Rapperul american, cercetat penal

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.