BREAKING NEWSImportant

Peste 800 de sancțiuni aplicate de polițiștii maramureșeni pentru abateri rutiere în cadrul acțiunii FOCUS ON THE ROAD

În perioada 07-13 octombrie 2024, polițiștii rutieri au desfășurat activități pe principalele artere din județ, sub egida acțiunii „ROADPOAL- FOCUS ON THE ROAD”. Activitățile s-au desfășurat la nivel european, pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la respectarea legislației rutiere și prevenirea de accidente.

Obiectivul principal al acțiunii l-a reprezentat depistarea și sancționarea abaterilor rutiere de natură a distrage atenția de la conducere și a avea alte preocupări, care pun în pericol siguranța rutieră.

În perioada menționată au fost realizate aproape 500 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 863 de sancțiuni contravenționale. Ca măsuri complementare s-a dispus reținerea a 107 permise de conducere și retragerea a 63 de certificate de înmatriculare. 

Totodată, polițiștii au constatat 12 infracțiuni rutiere, fiind întocmite dosare penale. În fiecare caz, sub coordonarea procurorului, se continuă cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale.

Polițiștii vor fi în continuare prezenți pe drumurile publice pentru conștientizarea riscurilor la care se expun conducătorii de vehicule atunci când, în timpul mersului, au alte preocupări, menite a le distrage atenție, cât și pentru prevenirea comportamentului agresiv care poate pune în pericol siguranța celorlalți participanți.

Te-ar putea interesa si

S-a decis! Ce avem voie şi ce nu să facem de Revelion, în contextul pandemiei. Revelionul se anunţă trist

Vasile Dale

VIȘEU DE SUS: ARESTAT PREVENTIV – A încălcat un ordin de protecție și a mers la locul de muncă al fostei concubine amenințând-o cu moartea

Vasile Dale

CIRCULAŢIE GREOAIE PE DRUMURILE DIN JUDEŢ: Maramureșean implicat în accident în Ungaria din cauza poleiului (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.