Important

,,Ora de civilizație” continuă alături de jandarmii maramureșeni

Săptămânal, în cadrul programului național ,,Ora de civilizație” elaborat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, zeci de elevi din unitățile de învățământ maramureșene beneficiază de vizita jandarmilor care desfășoară o serie de activități preventiv-educative cu aceștia.

Astăzi a fost rândul elevilor Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu și ai Liceului Teoretic,,Emil Racoviță” din Baia Mare să discute cu jandarmii despre faptele antisociale și despre cum sunt pedepsite acestea de lege.

Ei au aflat care sunt principalele infracțiuni prevăzute de Codul Penal, specificul răspunderii contravenționale și penale a minorului, dar și consecințele legale, sociale și morale ale săvârșirii faptelor antisociale.

Au dezbătut, totodată, modalitățile de sesizare ale faptelor antisociale dar și cum pot solicita ajutor în caz de nevoie.
Prezentarea elementelor legislative a fost susținută de expunerea unor exemple concrete și a unor consecințe pe care le-au suferit minorii care au săvârșit astfel de fapte, scopul fiind acela de a sublinia importanța manifestării unui comportament adecvat atât în cadrul școlar, cât și în afara acestuia.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Copiii Grădiniței de Artă din Baia Mare, în vizită la pompieri

Redactie

FOTO: Salvați de ASSOC MARAMUREȘ – Zeci de ucraineni abandonați pe străzi în municipiul Satu Mare. FĂRĂ MÂNCARE ȘI APĂ

Vasile Dale

Tineri maramureșeni în vizită în regiunea înfrățită, Cantal

Redactie

1 mesaj

Andrei Haiduc octombrie 15, 2024 at 5:38 pm

Poate le explică și cum să facă videochat civilizat ca să poată fi redus deficitul comercial ar României :))
Că alte produse cu valoare adăugată mare nu prea avem…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.