BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Șofer beat reținut 24 de ore în Baia Mare. Alt șofer depistat în trafic la volan cu permis auto fals

În baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au reținut pentru 24 de ore un bărbat, depistat în timp ce conducea un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, echipajul de poliție aflat în serviciul de patrulare și monitorizare a traficului rutier a oprit pentru control autoturismul, care circula pe strada Motorului, identificând la volan un bărbat de 46 de ani din municipiu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, reieșind o concentrație de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii rutieri l-au reținut pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.

Polițiștii sunt angrenați zilnic în activități operative pentru depistarea participanților la trafic care încalcă legislația rutieră, dar și pentru monitorizarea stării șoferilor.

Aceste măsuri ferme sunt menite să crească siguranța rutieră și să reducă numărul accidentelor rutiere provocate pe fondul consumului de băuturi alcoolice la volan. Astfel, recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită responsabilă în trafic și să nu conducă autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Depistat de polițiști cu permisul fals

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, în după-amiaza zilei de 13 octombrie 2024, un autoturism, care circula pe D.N. 18, în localitatea Mara.

La volan, polițiștii au identificat un bărbat de 19 ani, din Băița de Sub Codru. În urma verificării permisului de conducere prezentat pentru control s-a constatat faptul că acesta este fals, iar bărbatul care se afla la volan nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiin zero.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Accident în Hideaga, tânăr reținut pentru conducere fără permis, infracțiuni la regimul rutier

Redactie

Un recidivist din Strâmtura, cercetat pentru furt calificat, arestat preventiv pentru 30 de zile

Redactie

FOTO: Impact violent între două maşini în sensul giratoriu improvizat de la intersecţia bd. Republicii cu str. Lupului din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.