BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PERCHEZIȚII: Bărbat și femeie săltați de mascați. Acuzații de trafic de minori instituționalizați pentru practicarea prostituției

La data de 16.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș,  împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Maramureș efectuează o percheziție domiciliară pe raza municipiului Baia Mare, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii  de trafic de minori.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada august – septembrie 2024, doi făptuitori,  cu vârstele de 18 și 28 de ani, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau două victime minore (instituționalizate)  le-au recrutat prin inducere în eroare și ulterior le-au adăpostit și transportat în diverse locații obligându-le la practicarea prostituției.

Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș. 

Acțiunea beneficiază de sprijinul  polițiștilor din cadrul I.P.J. Maramureș.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ce spune instanța

BALAZS GC. GRUIA FLORINInculpat
LINGURAR GV. EMANUELA LORENAInculpat

Solutia pe scurt: Prin încheierea penală nr. 92/DL/16.10.2024, s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, în dosarul nr. 251/49/P/2024 şi, în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.10.2024 şi până la data de 14.11.2024 inclusiv, a inculpaților: BALAZS GRUIA-FLORIN, … pentru săvârşirea a două infracţiuni de: – „trafic de minori” prev. de art. 211 alin. 1 şi alin. 2, lit. e Cod penal, raportat la art. 182 lit. c din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi LINGURAR EMANUELA-LORENA, …pentru săvârşirea a două infracţiuni de: – „trafic de minori” prev. de art. 211 alin. 1 şi alin. 2, lit. e Cod penal, raportat la art. 182 lit. c din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Respinge cererile formulate de inculpaţi, prin apărători, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu Ministerul Public. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 16.10.2024, ora 16.16. Document: Hotarâre cameră consiliu  92/2024  16.10.2024

Te-ar putea interesa si

Bătaie între frați. Unul lovit în cap a ajuns la spital, celălalt la poliție

Vasile Dale

LEORDINA: Fost consilier județean, fost inspector școlar, profesorul Ban Vasile a încetat din viață

Vasile Dale

PANICA IN BAIA MARE: UN APARTAMENT DINTR-UN BLOC CU PATRU ETAJE INVALUIT IN FUM (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.