BREAKING NEWSEveniment

VERIFICĂRI: Cioate nemarcate descoperite în pădurile OS Strâmbu Băiuț. Acțiune și la Vișeu de Sus

Polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de specialiști silvici ai Direcției Silvice Maramureș au executat ieri, 17 octombrie 2024, activități specifice de control în fondul forestier național, pe o suprafață de pădure de pe raza comunei Strâmbu Băiuț.

La fața locului, au fost identificat 13 cioate care nu purtau marcă, iar trei care purtau o amprentă despre care există suspiciuni cu privire la veridicitatea acesteia.

În cauză, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor și identificarea persoanelor bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat prevăzute la art. 63 din Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic sau cu nerespectarea reglementărilor specifice în vigoare.

ACȚIUNE ÎN SISTEM INTEGRAT-  Combaterea infracționalității silvice

Polițiștii din Vișeu de Sus au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise în domeniul silvic.

Activitățile desfășurate au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră, jandarmii maramureșeni, precum și specialiști ai Gărzii Forestiere.

Efectivele angrenate au verificat legalitatea transportului de material lemnos, au efectuat controale la depozite, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea atât a legislației silvice, cât și a normelor privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor a depășit 11.000 de lei.

În urma activităților, polițiștii au confiscat 5,3 mc material lemnos fag și molid.

Combaterea criminalității silvice este în atenția polițiștilor, astfel, vor fi luate măsuri eficiente în vederea combaterii acesteia.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Accident în Dămăcuşeni / A distrus gardul unei case şi a plonjat cu maşina în curte

Redactie

IMPACT VIOLENT: O șoferiță din Borșa a ajuns cu mașina în podeț și s-a răsturnat la Vișeu de Jos (foto/ACTUALIZARE)

Vasile Dale

URMARITA DE ECHIPAJUL POLITIEI: O SOFERITA BEATA DIN BOIU MARE A DISTRUS MASINA POLITIEI

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.