EvenimentMaramuresul Istoric

AMPLĂ ACȚIUNE DESFASURATĂ ÎN BORȘA, VIȘEU DE SUS ȘI POIENILE DE SUB MUNTE: Peste 240 de autovehicule controlate de polițiști

Sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, în zilele de 19 și 20 octombrie 2024, au fost executate acțiuni pro-reactive, în sistem integrat, pe raza orașelor Vișeu de Sus, Borșa și a comunei Poienile de sub Munte.

Activitățile au vizat reducerea infracționalității, prevenirea și combaterea unor situații de risc, precum menținerea climatului de ordine și siguranță publică în zona de competență.

În cadrul operațiunilor au participat polițiști de ordine publică, polițiștii Serviciului Rutier, ai Poliție Orașului Borșa, Vișeu de Sus, ai Secției 4 Leordina, sprijiniți de polițiștii de frontieră.

Polițiștii maramureșeni au controlat peste 240 de autovehicule și au legitimat peste 270 de persoane. Au fost constatate nouă contravenții, în valoare totală de 9.115 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, precum și ale Legii 171 din 2010 privind Codul Silvic.

Polițiștii au reținut un permis de conducere, trei certificate de înmatriculare și au confiscat 5,48 mc material lemnos, în valoare de peste 1.400 de lei.

În cadrul activităților de control ale autoturismelor au fost folosiți câinii de serviciu specializați ai Grupei Canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în vederea detectării substanțelor interzise sau a altor nerespectări ale legislației în vigoare.

Astfel că, au fost constatate patru infracțiuni, respectiv conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă, precum și bănuiala săvârșirii infracțiunii incriminată de Legea 14 din 2000, respectiv deținerea de droguri de risc.

În cadrul cauzelor penale constatate urmează a se efectua cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor și luarea măsurilor legale care se impun, sub coordonarea procurorului de caz.

Activitățile fac parte dintr-o serie de măsuri luate de Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș pentru a descuraja orice activitate infracțională.

Te-ar putea interesa si

SEINI: Tânără de 17 ani, accidentată în timp ce traversa regulamentar drumul

Vasile Dale

EXCLUSIV: Un avion privat cu 16 americani evrei va ateriza pe Aeroportul Internaţional Baia Mare

Redactie

REPEDEA: Contrabandă la 1.930 metri altitudine, în Munții Maramureșului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.