BREAKING NEWSImportant

Școala ,,Altfel” alături de jandarmii maramureșeni

Pe parcursul acestor săptămâni, mai multe unități școlare din județul Maramureș desfășoară programul național ,,Școala Altfel”, prilej cu care jandarmii maramureșeni au fost invitați să le vorbească elevilor despre activitatea Jandarmeriei.

Cei peste 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale Budești și ai Centrului Comunitar Multifuncțional -Centru de zi pt copii din Baia Mare au petrecut câteva ore alături de jandarmii maramureșeni care le-au vorbit despre importanța respectării regulilor, despre faptele antisociale care pot fi comise chiar și de către minori, dar și despre consecințele care decurg din săvârșirea unor astfel de fapte.

Jandarmii montani le-au expus o parte din tehnica folosită și le-au prezentat materialele pe care le utilizează în urcarea pe munte.

Totodată, copiii au aflat care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm atunci când pornim într-o drumeție, cum ne echipăm pentru o urcare pe munte sau cum procedăm în cazul în care ne întâlnim cu animale sălbatice periculoase.

Nu în ultimul rând, elevii au aflat cum putem solicita ajutor în caz de nevoie și mai ales ce informații trebuie să comunicăm atunci când facem acest lucru.

Jandarmii maramureșeni vor continua seria activităților preventive în unitățile școlare și pe parcursul săptămânilor următoare în cadrul programului Școala ,,Altfel”.

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Carambol pe strada Europa din Baia Mare

Redactie

Noră bătută de soacră la Dragomirești

Vasile Dale

DE PE FACEBOOK ADUNATE: Accidente în Târgu Lăpuș, Ieud, Leordina și Tăuții de Sus (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.