BREAKING NEWSImportant

A FI POLIȚIST, mai mult decât o meserie

Atunci când visul tău dintotdeauna este acela de a deveni polițist, ai toate șansele să devii unul de excepție! Șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul I.P.J. Maramureș, d-l comisar șef de poliție Marius Cârlan, a acceptat cu multă deschidere invitația de a se alătura unor adolescenți, dornici de a afla cât mai multe informații despre meseria de polițist. A fi polițist înseamnă a avea o meserie vocațională, deopotrivă interesantă, palpitantă, dinamică, cu intervenții ce implică cunoștințe temeinice și curaj, riscuri dar și satisfacții. Pasiunea și implicarea, corelate cu spiritul de echipă și corectitudinea, sunt calități imperios necesare profilului unui polițist.

Toate aceste aspecte dar și informații despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, le-au aflat astăzi, 22 octombrie, elevi din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare.

Subiectele au fost dezbătute într-o manieră destinsă, elevilor fiindu-le prezentate tehnica și dotările diverselor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

De asemenea, polițiștii prezenți la activitate au împărtășit din experiența lor celor prezenți, dar și „povești” din viața polițiștilor, unii dintre ei absolvenți chiar ai Colegiului Mihai Eminescu.

Polițiștii maramureșeni desfășoară, permanent, activități de promovare misiunilor polițiștilor și a specificului profesiei de polițist, în special în rândul tinerilor.

Pentru cei interesați de o carieră în poliție, reamintim faptul că se pot adresa Serviciului Resurse Umane -I.P.J. Maramureș. Oferta educațională, condițiile de recrutare, documentele și formularele necesare pot fi consultate accesând site-ul instituției.


Te-ar putea interesa si

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ ÎN CAZUL PISTOLARULUI DIN BAIA MARE: 17 ani și 2 luni de pușcărie după ce l-a împușcat pe iubitul fostei iubite (VIDEO)

Vasile Dale

Radu Trufan a susținut, alături de omologii săi din Cantal (Franța), o prezentare despre turismul montan

Redactie

FOTO: Impact devastator pe DN19A. O femeie a murit iar alte persoane au fost încarcerate. Intervine elicopterul SMURD

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.