Important

FOTO: Întâlnirile polițiștilor cu copiii din Baia Mare sunt „altfel”

Rolul cel mai frumos care, ca polițist, se poate juca în fața copiilor, este de a fi „altfel”. Mai ales în Săptămâna Altfel, când polițiștii se întâlnesc cu cei mici activitățile devin mai mult decât un joc. Ieri, curtea Gradiniței cu Program Prelungit nr. 25 Baia Mare a devenit un loc în care regulile și siguranța s-au împletit cu imaginația.

Ochii a peste 170 de copii erau îndreptați înspre prietenii lor, polițiștii, totodată ascultând și reacționând prompt semnalelor date de aceștia.

Un moment cu multă energie și entuziasm l-a reprezentat jocul “Așa Da, Așa Nu”. Încă de la primele întrebări, totul a devenit interesant și fascinant. Extrem de atenți și vigilenți, copiii au răspuns corect la întrebările adresate. Singurul aspect care i-a derutat a fost răspunsul la întrebarea dacă câinii polițiști merg la școală pentru a învăța cum să prindă hoții.

Apoi, toți au cules frunze și au trasat mesajul parteneriatului creat între cele două instituții: Polițistul, prietenul meu!

Activități similare au fost realizate de polițiști și la Grădinița din Ilba. Acolo, copiii, încântați de prezența polițiștilor, au ascultat sfaturi și sugestii menite să îi ferească de neplăceri.

Întrucât copiii învață mult nu din ceea ce li se spune, ci din ceea ce văd, este esențial ca în călătoria lor prin universul cunoașterii să intervină și polițiștii.

Te-ar putea interesa si

LANSAREA UNUI NOU NUMĂR AL REVISTEI MEMORIA ETHNOLOGICA

Vasile Dale

INFORMAŢII UTILE pentru şoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule

Vasile Dale

Alianta PNL-USR-Chereches a stabilit majoritatile in CJ si CL Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.