BREAKING NEWSEvenimentImportantNational

VIDEO: 77 percheziții la comercianții de fructe și legume din Maramureș și alte 7 județe. Nu plăteau taxe și impozite la bugetul de stat

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, în această dimineață, 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Mureș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pun în executare 77 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș, Brașov, Covasna, Maramureș, Dâmbovița, Galați, Olt, Bihor și Cluj, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor fapte de evaziune fiscală.

Din cercetările polițiștilor reiese că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe societăți comerciale din județul Mureș ar fi acționat ilegal în vederea eludării impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Astfel, agenții economici nu ar fi înregistrat în evidența contabilă totalitatea veniturilor realizate în urma comercializării de legume și fructe și ar fi dispus înregistrarea în actele contabile a unor documente justificative fără conținut economic real.

Perchezițiile urmăresc identificarea actelor sau înscrisurilor în legătură cu trasabilitatea bunurilor de la producător/furnizor la comercianți/intermediari și ulterior la beneficiarii finali, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

În cauză vor fi puse în executare mandate de aducere, urmând a reveni cu informații după finalizarea activităților specifice.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La activități participă polițiști din cadrul mai multor servicii județene, birouri independente și poliții municipale și orășenești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, perchezițiile beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov, Covasna, Maramureș, Dâmbovița, Galați, Olt, Bihor și Cluj.

Te-ar putea interesa si

A FOST FINALIZAT PROIECTUL MOBI, IMPLEMENTAT DE CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ

Redactie

CORONAVIRUS / MĂSURI STRICTE: Zboruri interzise, restaurante și baruri închise

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Beat criţă, un şofer a intrat într-o benzinărie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.