foto arhiva
foto arhiva
foto arhiva

În momentul în care încalcă regulile de circulaţie, atât şoferii cât şi pietonii îşi asumă şi suportă consecinţe dintre cele mai grave. Un bărbat care a traversat strada în apropierea trecerii pentru pietoni, a fost surprins şi acroşat  de un autoturism iar în urma complicaţiilor survenite, la scurt timp de la accident a decedat.

Aseară, în jurul orei 20.30, poliţia a fost solicitată să intervină pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe D.E.58.

Din primele verificări efectuate s-a constatat că un tânăr de 19 ani, care se deplasa cu autoturismul în direcţia Baia Mare – Seini, a surprins şi acroşat un bărbat care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea drumului din partea dreaptă a sensului de deplasare a autoturismului, imediat după trecere pentru pietoni. Bărbatul rănit, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în localitatea Săbişa, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar la scurt timp, din cauza complicaţiilor survenite, a decedat.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă.

PENTRU A NU AJUNGE ÎN SITUAŢII SIMILARE, POLIŢIŞTII RECOMANDĂ PIETONILOR:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante! 

IPJ Maramureș

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.