BREAKING NEWSEveniment

Panica in Belgia: Un maramuresean a rapit o fetita de 6 ani. Este acuzat de pedofilie (FOTO)

Un incident șocant care a avut ca protagonistă o fetiță de 6 ani a pus pe jar opinia publică şi presa din Belgia. Jihane El Oizi a fost răpită de un individ de origine română, chiar de lângă tatăl ei.

S-a întâmplat duminică după-amiază, într-o piaţă din Anderlecht, una din cele 19 comune din regiunea capitalei Bruxelles.

Fetiţa era împreună cu tatăl ei când s-a întâmplat nenorocirea.



„Era lângă mine şi, într-o clipă, a dispărut”, povesteşte El Hassan EL Oizi.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere a dus la identificarea răpitorului, iar poliţia a dat alarma.

Cu ajutorul fotografiilor publicate de întreaga presă belgiană, fetiţa a fost găsită luni în centrul Bruxelles-ului. Nu a fost abuzată sexual de român, iar starea ei de sănătate este bună.

Tot luni, poliţia l-a arestat pe răpitor. Se numeşte Aurel C. şi are 44 de ani. Nu are cazier şi, la această oră, este audiat de autorităţile belgiene.

Potrivit ziarului La Dernière Heure, românul are două profile de Facebook destul de controversate. Sunt publicate numeroase fotografii cu minore şi articole despre pedofilie.

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum micuţa îl ia de mână pe român şi împreună pleacă într-o direcţie necunoscută.

Cine este maramureseanul?

Aurel Calauz are 44 ani si este din comuna maramureseana Gardani. Provine dintr-o familie saraca, cu mai multi copii.

Vecinii ne-au declarat astazi ca el nu mai locuieste in casa parinteasca de peste 25 de ani. „A facut liceul la Sincai si Facultatea de Drept. Apoi s-a dus in Belgia. De atunci nu l-am mai vazut. Aici era premiant la scoala. Invata foarte bine. La un moment dat stiu ca s-a pocait. Nu pot sa cred ca a putut face asa ceva. Eu cred ca are probleme psihice, pentru ca si parintii lui au avut. Am auzit ca si un frate de-a lui ar avea probleme” ne-a povestit o vecina.

Casa in care a crescut Aurel este parasita. Gradina insa este cultivata de niste vecini.

Intreaga comunitate din Gardani este socata de gestul barbatului.

Ce a gasit politia la maramuresean?

Potrivit presei belgiene, din acţiunile românului ar rezulta clar inclinaţia către pedofilie, însă experții psihiatrii sunt de părere că intențiile finale ale lui Aurel Călăuz ar fi fost altele, dacă s-ar avea în vedere cele două profile de Facebook ale românului.

Călăuz era un obişnuit al internetului şi posta cu regularitate, însă articolele şi informaţiile pe care le posta era extrem de bizare. Românul avea două conturi de Facebook, cu nume diferite: Aurelieus Kalauz și Emmanuel Jacob.

Potrivit presei belgiene, postările românului le-au dat fiori anchetatorilor. Călăuz posta cu regularitate fotografii cu fetiţe, evenimente macabre, cum ar fi crime, accidente sau alte atrocităţi în ale căror victime erau copii sau adolescenţi. De asemenea, aceste postări macabre erau însoţite câteodată de citate biblice, care invocau „voia Domnului” în legătură cu acele evenimente sau chiar cu acţiunile sale. De asemenea, el a publicat numeroase fotografii sau picturi cu fete dezbrăcate.

De asemenea, românul a postat la un moment dat poza unei fetiţe însoţită de comentariul „Ești absolut frumoasă, draga mea, fără nici o imperfecțiune în tine”. El a mai distribuit un materiale despre o fetiţă de 10 ani din India, căreia i s-a permis să facă avort după violuri repetate, precum şi un altul despre un tată condamnat la Tournai pentru abuzuri sexuale asupra minorilor.

Presa belgiană concluzionează, citând mai mulţi experţi în domeniul psihologiei, că românul se afla într-o situaţie de criză, care fi putut degenera în orice moment într-o tragedie.

Potrivit presei blegiene, înainte de a locui la Bruxelles, Calauz a locuit la Wemmel, într-o mansardă. Proprietarul povesteşte că a fost nevoit să îl dea afară, pentru că nu discuta decât despre pedofilie. Românul a refuzat, iniţial, să plece de bună-voie, aşa că proprietarul s-a adresat unui judecător de pace, care l-a evacuat pe suspect.

Potrivit presei belgiene, Calauz a lucrat un timp în agricultură, ca muncitor sezonier, la catering la aeroportul din Bruxelles, iar înaine să bage spaima în toată Belgia, lucra la o fabrică de ciocolată.

Autorităţile belgiene raportează că fetiţa a fost recuperată nevătămată, iar românul a fost prins, în momentul în care ieşea cu fata din locuinţa sa şi îndreptându-se către o locaţie necunoscută. Când a fost prins, Aurel Călăuz se tunsese chel şi renunţase şi la barbă, probabil pentru a nu fi recunoscut.

Potrivit presei belgiene, fetiţa ar fi în stare de şoc şi momentan nu vrea să vorbească despre ce s-a întâmplat.

Te-ar putea interesa si

INCIDENT GRAV ÎNTR-O SALĂ DE JOCURI DE NOROC: Cu fața acoperită i-a pus cuțitul la gât și i-a furat aproape 6.000 lei

Vasile Dale

EXCLUSIV: PARCUL DROGURILOR DIN BAIA MARE – Doi austrieci și o băimăreancă prinși cu droguri în Parcul Dacia

Vasile Dale

MANEVRA DISPERATĂ A FUGARULUI CHERECHEȘ: Cum încearcă primarul din Baia Mare să blocheze extrădarea în România

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult