Sport

REABILITARE: Terenul de atletism aproape de finalizare. Zgură ca la Roland Gaross (FOTO)

Sportivii maramureşeni, şi băimăreni, în special nu au avut un teren de atletism în conformitate cu normele de specialitate pentru a se putea antrena de zeci de ani. În ultimele săptămâni reablitarea acestuia a început iar acum este pe ultima sută de metri.

Bineînţeles nu au lipsit scandalurile. Dacă se face ceva, nu e bine. Dacă nu se face iar nu e bine. Toată lumea şi-a dat cu părerea şi nimeni nu a aşteptat să vadă cum va arată terenul de atletism în momentul în care lucrarea va fi finalizată.

Am urmărit şi eu scandalul cu interes, chiar dacă de departe. Din păcate, s-a ajuns să se arunce cu vorbe grele într-o parte şi într-alta. Nu e normal acest lucru şi este regretabil că se întâmplă într-o ţară care se doreşte a fi civilizată.



Mărul discordiei dacă pot să pun aşa a fost zbura ce a fost pusă. Am încercat să văd cine este de fapt firma care aduce zgura şi cu ce se ocupă. Pentru acest lucru am aflat câteva detalii de la constructor.

„S.C.MIRMIN CONSTRUCT S.R.L., cu sediul social in corn Gorgota, jud.
Prahova, inregistrata la ORC al jud. Prahova sub nr. 129/60/2006, CUI RO 18282192,
)rin reprezentant legal, in calitate de producator, declaram pe propria raspundere,
;;unoscand prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul in declaratii si prevederile
irt. 5 din HG nr. 1022 / 2002 cu privire la regimul produselor si serviciilor care pot pune
in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, faptul ca produsul
denumit ZGURA ROSIE NATURALA cu granulatii diferite( functie de cererea
utilizatorilor), este obtinuta prin exploatare directa in cariera.
ZGURA ROSIE NATURALA, care face obiectul acestei declaratii de conformitate
nu pune in pericol viata, sanatatea si securitatea muncii, nu produce impact negativ
asupra mediului neprezentand faze minerale care sa contina elemente rare sau
radioactive, conform Buletin de Analiza laborator cu numarul 1423/21.09.2011,
analiza efectuata asupra produsului denumit zgura de catre Institutul Geologic al
Romaniei din Bucuresti”.

Să mai spunem şi doar că această firmă a exportat zgură pentru Turneul de Tenis Roland Garros.

Astăzi lucrările la terenul de atletism nu sunt finalizate. A fost turnat doar primul strat de zgură. Urmează stratul doi, care este mult mai fin din ceea ce spune constructorul. Acelaşi constructor a precizat şi faptul că deşi a împrejmuit zona lucrărilor pentru a nu se alerga, se confruntă cu o mare problema: banda este ruptă iar băimărenii cu mic cu mare aleargă nestingheriţi şi distrug ce s-a muncit într-o zi. „Înţelegem că sportivii trebuie să se antreneze, înţelegem că băimărenii sunt iubitori de sport, dar trebuie să fim şi noi înţeleşi şi să fim lăsaţi să finalizăm lucrarea. Vă asigur că este una de calitate. Când vom preda lucrarea oricine poate să vină să vadă şi dacă nu e aşa, acceptăm criticile” au spus constructorii.

Te-ar putea interesa si

EHF EUROPEAN CUP: Parnossos Strovolou – CS Minaur Baia Mare: 25-28 (13-15)

Redactie

ÎNOT: Şapte medalii pentru Gold Stars Baia Mare, la International Senior Swimming Competition Szentes – Ungaria (Galerie FOTO)

Vasile Dale

FOTBAL FEMININ U15: ACS Fotbal Feminin Baia Mare – CS United Bihor 6-5 (4-2). Andreea Cândea a marcat 5 goluri

Redactie

4 mesaje

Adi iulie 7, 2017 at 9:55 pm

E minunat ca în sfârșit se reabilitează pista de atletism. E foarte bine că zgură-i de foarte bună calitate. Problema e că stadionul este de atletism, nu de tenis. Atleții au nevoie de pista sintetică, zgura se folosea acum 30-40 de ani.
Ne mulțumim întotdeauna cu puțin, cu carpeli. Din păcate, de suferit au atleții care se antrenează ca la începutul secolului XX, iar la concurs aleargă pe o altă suprafață. Mi-e milă de articulațiile lor.
Nu mai spun că sectoarele de sărituri și aruncări sunt aproape inexistente. Ne imaginăm că sărim la înălțime, că aruncăm discul sau că sărim cu prăjina… și devenim medaliați la campionate naționale.
Și în toată mizeria asta lucrează oameni dedicați, copii talentați și pasionați. Felicitări lor pentru că o fac din dragoste pentru atletism. Rușine celor care ar trebui să gestioneze mai bine și cu mai mult interes sportul din Baia Mare.
Am ajuns să ne bucurăm de un stadion cu o pistă ca acum 100 de ani.

Raspunde
Adi iulie 8, 2017 at 8:15 am

V-a plăcut comentariul anterior, de aceea nu l-ați publicat. Nu vă place realitatea? Păcat….
Ne complacem în mediocritate, ne mulțumim cu puțin și luam atitudine selectiv.

Raspunde
Adi iulie 8, 2017 at 8:20 am

Scuze, am văzut că a ați postat și comentariul anterior. Greșeala mea.

Raspunde
florin constantinescu iulie 13, 2017 at 11:06 am

Fratilor mintiti…imi pare rau sa o spun…baimarenii cu mic cu mare alearga pe pista interioara respectiv pe cararea din interiorul stadionului propriuzis ca sa nu distruga stratul de zgura compactat.
Problemele principale sint insa altele:
1.Exista probabil un proiect pentru reabilitarea stadionului de atletism care este un spatiu public si a carui reabilitare se realizeaza pe bani publici, dar care nu il cunoaste nimeni. Cand spun nimeni, ma refer la muritorii de rand nu la zeitatile din primarie. Din auzite si din ce am vazut s-a incercat reabilitarea pistei deci: compactare teren suport pentru stratul de zgura si executia stratului de zgura cu compactarea ulterioara. Lucrarea s-a realizat pe jumatate din pista. In perioada de executie si dupa, lumea a alergat pe partea interioara a stadionului ca sa protejeze stratul de zgura.
2.Accesul dupa reabilitare e pentru muritorii de rand sau numai pentru asociatiile sportive? Aici ma opresc putin si va aduc la cunostinta ce a facut primaria din Cluj pentru locuitorii Clujului in parcul Gheorgheni. Terenuri de tenis de camp, pista pentru role, pista pentru alergat si spatii pentru aparate de fitness in aer liber, la care se adauga o cladire in interiorul careia se poate juca tenis de masa. INTRAREA ESTE GRATIS. Deci ati retinut: GRATIS PENTRU TOTI MURITORII DE RAND.
3.Desi au inceput lucrarile de executie nu exista nici o inscriptie care sa sugereze organizarea de santier…deci au inceput lucrarile de executie sau nu? Adica uite mielu’/nu e nelu’ :-)) Mai mult decat atat as dori sa aflu daca stadionul va ramane inchis vara asta sau 2 sau 3 sau n ani de acum inainte pana se termina reabilitarea care sincer cred ca asa cum merg lucrurile in tara noastra superba o executie la o chestie simpla poate dura o infinitate.
In incheiere vreau sa va spun ca dorinta de a face sport in baia mare exista si asta este admirabil. La ora actuala stadionul este complet cu un gard. Aici ma opresc si imi pun intrebarea cum o sa intre constructorul cu utilajul care transpora zgura si cu ruloul compresor pentru compactare fara sa distruga gardul…probabil o sa le parashuteze 🙂
In zilele astea am vazut domni, doamne, copii care au vrut sa intre pe stadion sa faca putin sport…nu am vazut nici boschetari nici aurolaci si nici colorati…pur si simplu oameni civilizati. Fiecare isi punea intrebarile de mai sus…poate aflam un raspuns…
P.S. Dupa aproape 5 ani in care am semnat zilnic condica in fiecare seara pe stadion aseara am alergat pe strada, am facut flotari pe zidul de beton de la un gard, abdomen pe o banca si bineinteles tractiuni la bara…ia ghiciti unde ? Intr-un parc de joaca pentru copii :-))

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult