Încă un scandal sexual zguduie Biserica Ortodoxă Română: după cazurile Pomohaci şi Huşi, un fost călugăr le-a dezvăluit reporterilor Observator discuţiile fără perdea pe care le-a avut cu stareţul Mănăstirii Prislop din Maramureş. L-a abordat pe Facebook, i-a făcut avansuri, iar preotul i-a răspuns. Cei doi au stabilit chiar să se întâlnească, la mănăstire. Avem, în exclusivitate întregul dialog. Am stat chiar de vorbă şi cu stareţul – deschis, a recunoscut discuţiile, dar spune că a intrat în joc doar ca să-l demaşte pe fostul călugăr şi că totul a fost o răzbunare. E anchetă acum şi la Episcopia Maramureşului.

Dialogul dintre cel care îl curta pe stareţ şi faţa bisericească e năucitor. Primul a iniţiat discuţia:

-Îs gay activ.
-Eu sunt bătrân şi urât, îi răspunde stareţul. Am 42. Şi-s brunet
-Îmi plac bătrânii!!!
-Ce ai văzut frumos la mine?
-Uniforma. E sexi. Îmi place!
-Asta e uniforma mea, şi nu aş da-o pentru alta, aşa cum sunt.

Stareţul îşi poartă uniforma în Maramureş, la mănăstirea Prislop.

Partenerul său de discuţie este un fost călugăr, care a trimis dialogul reporterilor Observator. E revoltat, spune el, că Episcopia Maramureşului nu a luat nicio măsură, deşi mai marii ar fi citit şi ei de câteva luni totul.

-Aş vrea să te cunosc
-Oricând, se arat disponibil stareţul
-Ce eşti activ, pasiv, versatil?
-Depinde de moment.

La această replică, fostul călugăr, cel care a încercat să îl seducă pe stareţ, nu mai are îndoieli: “Părintele a reacţionat exact ca un homosexual!”

Acuzaţii grave pentru o faţă bisericească. Reporterii Observator au luat drumul Maramureşului. Până la mănăstirea Prislop. Un adevărat colţ de rai situat între munţi, în care s-ar petrece însă şi lucruri mai puţin ortodoxe. Cel puţin asta susţine un bărbat care a avut o discuţie halucinantă cu stareţul mănăstirii.

Părintele Celestin a fost abordat într-o sâmbătă, la miezul nopţii. De un necunoscut care, de fapt, mai trecuse pe la mănăstire.
Mare parte a discuţiei din februarie nu poate fi redată.

-Parcă sună cam agresiv, spune stareţul.
-Depinde, ce vrei tu?
-Poate ne vedem şi vorbim.
-Dacă e vin eu la tine?
-Ok
-Unde?
-La Prislop
-La mănăstirea aia de pe munte?
-Da.

Pe preotul Celestin, reporterii Observator l-au găsit la slujba de seară, înconjurat de un grup de studenţi de la seminarul teologic. Reporterii i-au spus că avem capturile discuţiei sale cu un alt bărbat.

-Toată conversaţia eu am făcut-o, n-a făcut-o nimeni. Eu am făcut conversaţia cu el, ca să ajung să vedem cine este.
-Vă întreabă lucruri explicite.
-Da…
-N-aţi schiţat niciun gest.
-E adevărat, în ziua de azi cine nu poate fi acuzat, dar ca să acuzi pe cineva, trebuie să ai şi faptul, nu numai scrisul, că acuma scrisul se poate face oricum.

Cel care îl acuză spune însă altceva: “Dacă ar fi fost fără această patimă, ar fi respins discuţia pe loc.”

Stareţul ne-a spus că este victima unei răzbunări. Şi că mărul discordiei ar fi chiar fratele Petru.
-Am fost abordat de un băiat care a fost cândva în mănăstire şi care a încercat să se răzbune că nu l-am primit pe el şi am primit alt frate aici, la mănăstire.
-În momentul în care aţi vorbit despre haina preoţească ca despre o uniformă, în acea discuţie, aţi spus că aveţi drumul dvs, dar mai există şi căderi. Aţi avut vreodată căderi?
-Cine nu are căderi în viaţă? Care este omul perfect? Este cineva perfect în viaţă? Dar nu m-am referit la o cădere anume.

Sursa text, foto și video – Observator Antena 1.ro.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINILE VIDEO.

Loading...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.