24 de persoane persoane, printre care un bebeluş de trei luni cu hipotermie şi un copil de 4 ani au fost evacuaţi de pompieri după ce au rămas blocaţi în telescaun în staţiunea maramureşeană Suior.
Conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii din Maramureş au intervenit în staţiunea Suior, pentru evacuarea unor persoane blocate în telescaun. În urma intervenţiei, pompierii au coborât trei persoane conştiente, un bebeluş de 3 luni cu hipotermie şi un copil de 4 ani.
De asemenea, un echipaj cu medic şi asistent se deplasează la această oră la cota 1000 metri pentru a acorda îngrijiri medicale de urgenţă şi a transporta la spital o persoană inconştientă.
ACTUALIZARE
Un turist aflat la COTA 1000 SUIOR ne-a declarat ca acolo sunt inca 72 de persoane.
„Cei de la ISU ne-au cerut sa facem o lista cu cate persoane suntem aici. De atunci nu a venit nimeni. Acum ne uscam hainele pentru ca toti am fost uzi. Turistii si personalul de aici ne-au salvat de pe telescaun si acum suntem inauntru. Asteptam autoritatile sa vina pentru a putea cobori”.
https://www.facebook.com/403616089771166/videos/1110566969076071/
ACTUALIZARE 2
In aceste momente la Cota 1000 Suior a sosit Jandarmeria Montana pentru a transfera turistii la baza muntelui. Cristian Chircu a povestit pe pagina de socializare cum a trait furtuna in telescaun: „Blocați în telescaun la Suior !!!!!!! Am coborât pe frânghii dupa ce a trecut furtuna aproximativ 3 ore….de la 5-10 metrii inaltime, furtuna trăită pe telescaun” a fost mesajul postat de el.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI VIDEO DE LA INTERVENTIE.
Actualizare 3
Pompierii băimăreni alături de jandarmii montani, salvamontiști și personal medical din cadrul SMURD și SAJ Maramureș au dus o luptă contracronometru în această seară pentru a salva peste 20 de persoane surprinse de furtună și rămase blocate în telescaunul din stațiunea Șuior. Printre persoanele rămase blocate în telescaun se aflau și 4 copii, unul dintre ei în vârstă de trei luni. Pompierii alături de jandarmi și salvamontiști s-au moblizat pentru salvarea micuțului care era în pericol de hipotermie. Copilul a fost coborât în siguranță de către salvamontiști și pompieri, iar apoi a fost predat unui echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță.De asemenea, în întreg județul Maramureș, pompierii alături de comitetele locale pentru situații de urgență acționează pentru înlăturarea efectelor furtunii declanșate în contextul codului portocaliu de vreme rea. Zeci de arbori și acoperișuri de case și blocuri au fost smulse de furia vântului.
În Pasul Gutâi pe DN 18, circulația este blocată complet, iar pe DJ 184 se circulă pe un singur sens. Echipaje ale poliției rutiere se află în zonele cu probleme și dirijează circulația.
Pompierii alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și alături de reprezentanții comitetelor locale pentru situații de urgență vor acționa în continuare pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună.
1 mesaj
De cei de la Salvamont nu ziceti nimic? In orice caz felicitari echipei Salvamont!!!