Sport Tara Chioarului

Refugee Welcome: MECI DE FOTBAL INTRE TINERII DIN BAIA MARE SI REFUGIATII DIN CENTRUL REGIONAL SOMCUTA MARE

Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO) filiala Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială (ASSOC) Baia Mare desfăşoară în perioada iunie 2017 – iunie 2019 proiectul „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”, cofinanțat prin Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare (FAMI/17.02.04). Proiectul se desfăşoară în judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Sibiu, Alba. Vor fi deschise două Centre Regionale de Integrare în oraşele Cluj-Napoca şi Baia Mare, dar şi trei Puncte Regionale de Coordonare la Şomcuta Mare, Tîrgu-Mureş şi Sibiu.

Evenimentul „Refugee Welcome” este realizat pentru a crea un liant între comunitatea gazdă și persoanele străine, în special beneficiarii de protecție (refugiați și protecție subidiară) într-o manieră jovială și prietenoasă. La eveniment sunt invitați reprezentanți ai comunităilor de migranți, mediatori și voluntari care au activat în proiectele anterioare de integrare, jurnaliști, partenerii și colaboratorii proiectului, ONG-uri care activează în domeniul migrației sau a drepturilor omului, alți actori relevanți.

Programul evenimentului „Refugee Welcome”: Meciul de fotbal între tineri din comunitatea locală băimăreană și refugiații din Centrul Regional Maramureș, această activitate venind în ajutorul programului de incluziune socială a refugiaților în comunitate ; finalul meciului va culmina cu o sesiune de comunicare între participanții invitați la eveniment și refugiați și se va face un apel la toleranță ; dezbatere despre rolul societatii civile pentru crearea unui mediu prietenos privind fenomenul migrației.

Informatii si fotografii ASSOC.RO.

Te-ar putea interesa

KICKBOXING: Alex Barta, drumul spre performanță. La doar 15 ani se bate în galele profesioniste Colosseum

Redactie

PRELUARE ACTUALMM: Cum a fost prins violatorul din Satulung, dat în urmărire generală după ce și-a abuzat nepoata de 6 ani

Redactie

FOTBAL. MECI AMICAL: Rapid Satu Nou de Sus – Sport Team Baia Mare 5-5 (2-3)

Vasile Dale

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult