BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

ASCUNSE IN RUMEGUS DE DOI MARAMURESENI: 5 milioane de țigarete de contrabandă descoperite de vameși ajutați de câinele Speedy (FOTO/VIDEO)

Marți, 26 septembrie 2017 inspectorii vamali din cadrul Birourilor vamale de frontieră Sighet și Halmeu, ajutați de câinele Speedy, au descoperit aproximativ 5 milioane țigarete, de proveniență ucrainiană, într-un camion încarcat cu material lemnos.

La intrarea în ţară, camionul a fost supus unui control canin antitabac cu ajutorul câinelui Speedy, aflat în dotarea autorităţii vamale, care a semnalat activ prezenţa ţigărilor în zona compartimentului de marfă.

Având indicaţia câinelui specializat pentru detecţia ţigărilor, mărfurile au fost tranzitate la biroul vamal de destinaţie Sighet.



În urma controlului efectuat de către inspectorii vamali din cadrul Biroul vamal de frontieră Sighet, s-au descoperit disimulate în mărfurile de import 249.500 de pachete de ţigări de contrabandă (499 baxuri). Valoarea de piaţă estimată a ţigărilor este de 500.000 de euro.

Deoarece fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. (2), lit a) din Codul vamal al României, autoritatea vamală va sesiza unitatea de parchet competentă.

COMUNICAT POLITIA DE FRONTIERA MARAMURES

În data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 00.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Sorin F. în vârstă de 45 ani, însoţit de Victor F. de 34 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș, conducând un automarfar marca Volvo, care tracta o semiremorcă marca Reisch, ambele înmatriculate în România. Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, tocătură de lemn din Ucraina.

În baza unei analize de risc si ca urmare a faptului că remorca TIR-ului a fost semnalată de câinele specializat in detectarea tutunului, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control asupra mijlocului de transport și deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană. Automarfarul a fost condus la Biroul Vamal Sighetu Marmației fiind însoțit de către un echipaj mobil din cadrul Direcției Regional Vamale Cluj, pentru efectuarea unui control amănunțit.

Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, aproximativ 249.000 de pachete (498 de baxuri) de țigări marca Marble și Jing-Ling de proveniență ucraineană.

Baxurile de țigări erau ascunse sub tocătura de lemn pe care cele două persoane intenționau să o introducă în țară, conform documentelor prezentate pentru controlul de frontieră.

Totodată, în cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, iar la finalizarea acestora se vor lua măsurile legale ce se impun.

Te-ar putea interesa si

ARESTAREA MEDICALĂ, NULĂ DACĂ NU POATE FI ATACATĂ ÎN INSTANȚĂ – Iată ordonanţa preşedinţială prin care Judecătoria Baia Mare a dispus eliberarea de îndată din carantină instiţutionalizată a unui bărbat din Poienile de Sub Munte

Redactie

ŞCOALA ALTFEL: Jandarmii maramureşeni, alături de elevii clasei a III-a A de la „Nicolae Iorga” şi cu elevii claselor V-VIII de la „Petru Dulfu” (FOTO)

Vasile Dale

ACCIDENT: IMPACT FRONTAL LA TAUTII MAGHERAUS. TRAFICUL A FOST BLOCAT (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult