NationalRecomandate

INVENTIVITATE: VEZI CUM SOFERII DE TIR-URI SCAPA DE PLATA ROVIGNETEI (VIDEO INEDIT)

Ca romanii sunt inventivi stie deja toata Europa si nu numai. De aceeasi inventivitate a dat dovada si soferul unui autotren inmatriculat in judetul Brasov.

El si-a creat un dispozitiv prin care numarul de inmatriculare era ascuns in momentul in care vehiculul se apropia de zonele in care erau amplasate camere de supraveghere care inregistrau daca este sau nu platita taxa de drum – rovigneta.

Politistii si reprezentantii ISCTR au reusit insa sa il prinda in trafic. Nu mica le-a fost mirarea cand au apasat pe un buton din cabina autotrenului, iar numarul de inmatriculare al vehiculului disparea, astfel ca supravegherea video a sectorului de drum pe care este obligatoriu plata rovignetei era ineficient.

Cu cat ramanea soferul in buzunar

Toti soferii, care circula in reteaua de drumuri nationale, sunt obligati de lege (O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier si Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania) sa achite o taxa de drum numita rovinieta. Pretul acesteia este stabilit in functie de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Pentru a afla exact cat costa rovinieta online, va rugam sa parcurgeti informatii de la jos:

e) Categoria E – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) mai mare sau egala cu 12 t, cu maxim 3 axe (inclusiv).

1 zi – 9 euro; 7 zile – 36 euro; 30 de zile – 72 euro; 90 de zile – 206 euro; 12 luni – 720 euro.

f) Categoria F – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) mai mare sau egala cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv).

1 zi – 11 euro; 7 zile – 55 euro; 30 de zile – 121 euro; 90 de zile – 345 euro; 12 luni – 1.210 euro.

Atentie! Conducatorii auto, care nu detin o rovinieta valabila, pot fi sanctionati cu amenzi de pana la 4.500 de lei, scrie roviniete.ro.

Imagini video incredibile au fost surprinse de un echipaj al politiei rutiere.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Șofer fără permis și cu plăcuțe de înmatriculare expirate prins la Poienile de Sub Munte

Vasile Dale

Doi maramureşeni, autori ai infracțiunii de furt calificat, identificați de polițiștii sătmăreni

Redactie

FOTO, VIDEO: Primarul din Cavnic, acuzat că ar fi agresat un bătrân. Edilul neagă

Vasile Dale

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.