BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

TRAGEDIE PE CENTURA: UN BICICLIST A FOST PUR SI SIMPLU STRIVIT DE UN TIR LANGA ITALSOFA (GALERIE FOTO/ACTUALIZARE)

Un accident grav de circulatie s-a produs in urma cu putin timp pe strada Europa din municipiul Baia Mare, in apropiere de Italsofa.

Din primele informatii se pare ca un autotren a calcat un biciclist. La fata locului a intervenit un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures.

Din pacate echipajul medical nu a putut sa il salveze pe biciclist, acestia declarand decesul.

Politistii sunt la fata locului si au deschis o ancheta.

Traficul rutier pe soseaua de centura este ingreunat.

ACTUALIZARE 1

„Din primele cercetari efectuate de politistii rutieri s-a stabilit ca un biciclist in varsta de 32 de ani care a patruns in intersectia strazii Fabricii cu strada Europa, fara sa se asigure si fara a acorda prioritate de trecere, a fost surprins si accidentat de un TIR condus de un barbat in varsta de 36 de ani . Din pacate impactul i-a fost fatal biciclistului, acesta a decedat” a declarat Florina Metes, purtator de cuvant al IPJ Maramures.

Conducatorul auto al TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpa.

ACTUALIZARE 2 – IPJ Maramures

Indicatorul „Cedează trecerea” are semnificaţie inclusiv pentru biciclişti! Un tânăr de 32 de ani, care a ignorat semnificaţia acestui indicator rutier şi a pătruns în intersecţia străzii Fabricii cu strada Europa din Baia Mare fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de o autoutilitară. Din păcate, impactul i-a fost fatal biciclistului, care a decedat.

Conducătorul autoutilitarei, un sălăjean de 36 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi se continuă cercetările.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii Biroului Rutier au aplicat aproape 100 de sancţiuni de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe au fost aplicate şoferilor însă au fost amendaţi şi 11 biciclişti care şi-au pus viaţa în pericol ignorând respectarea normelor rutiere.

Poliţiştii rutieri încurajează deplasarea cu bicicletele însă le reamintesc bicicliştilor că, pentru a nu deveni victime, trebuie să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice, să fie prudenţi şi să se asigure temeinic atunci când traversează sau schimbă direcţia de mers! Orice abatere poate fi fatală!

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ / ACTUALIZARE 2: Accident rutier în Buciumi. Un autocamion încărcat cu legume s-a izbit de un podeţ, apoi de un gard (galerie foto, video)

Vasile Dale

ARESTAT PREVENTIV: Cu mască și glugă un băimărean a încercat să jefuiască o vânzătoare dintr-o cofetărie

Vasile Dale

VIDEO – PETRECERE DE MAJORAT LA FEREȘTI: Amenzi în valoare de 49.000 lei aplicate, eveniment oprit

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.