EvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

DOAR PROMISIUNI: FIUL AGENTULUI UCIS IN SEDIUL POLITIEI VISEU VREA SA SE ANGAJEZE IN POLITIE. MINISTERUL IL DUCE CU „ZAHARELUL”

La urma unor discutii pe care le-a avut vicepresedintele SPR Diamantul Maramures, Ion Tomoiaga, cu unul dintre fiii agentului de politie Gheorghe Nistor, ucis cu sange rege de fratii Tomoioaga, chiar in sediul Postului de Politie in care isi desfasura activitate, se pare ca tanarul ar dori sa se angajeze ca politist sau cel putin sa urmeze scoala de agenti de politie. Doreste sa ii calce pe urmele tatalui sau. Cu toate ca fiului politistului a incercat sa se angajeze in mod direct, conform legii, de aproape noua luni de zile a primit doar PROMISIUNI.

Din acest motiv colegii politistului ucis la datorie i-au sarit in ajutor. Astfel, sindicalistii de la SPR Diamantul i-au trimis o scrisoare ministrului de interne Carmen Dan.

„In data de 04.01.2017, in jurul orelor 11.00 doi barbati au intrat in sediul Postului de Politie Viseu de Jos si aplicand mai multe lovituri de cutit in zona gatului si a inimiil-au ucis pe colegul nostru agent sef principal Nistor Gheorghe care era de serviciu,iar dupa ce i-au sustras pistolul si cheile au abandonat cadavrul in incinta postului, au incuiat usa de acces si au fugit corpul neinsufletit fiind gasit de alt politist care intra in tura de seara. 



Agent sef principal Nistor Gheorghe lucra ca sef de post in loc. Viseu de Jos de 16 ani, de cele mai multe ori intrand in tura de unul singur, dar si-a folosit experienta si tactul pentru a face fata situatiilor ,,delicate,, inerente in viata unui politist operativ.Din pacate experienta si tactul nu l-au mai putut salva si in data de 04.01.2017 cand doi barbati pe care ii sanctionase anterior au decis sa-i suprime viatadescrierea cauzei decesului din certificatul medico-legal fiind suficienta pentru a ne inchipui suferinta acestui politist – ,,SECTIUNE CAROTIDA SI CORD”.

Era tatal a doi copii, unul de 27 ani iar celalalt de 25 ani, fostul nostru coleg fiind cel care intretinea im mod decisiv familia. Ulterior incidentului, fiul cel mare Nistor Alin, absolvent al Facultatii de Medicina Dentara ,,Vasile Goldis,, din Arad a decis sa incerce sa devina politist chiar daca tatal sau si-a pierdut viata in exercitarea acestei meserii cu un grad inalt de periculozitate.

Impreuna cu mama sa, in luna iunie 2017 a venit tocmai din Maramures la Bucuresti pentru a discuta in acest sens cu oficiali ai ministerului, legislatia oferindu-i posibilitatea de a fi numit intr-o functie corespunzatoare studiilor saledar a plecat plin de promisiuni care nu s-au mai materializat.

In acest context, avand in vedere deficitul de cadre existent la nivelul Ministerului Afacerilor Interne precum si recentele anunturi privind necesitatea incadrarii unui numar de aproape 3600 politisti din sursa externa, in considerarea:

➢ art. 37 alin. 2 din Legea 360/2002 privind statutul politistului  

(2) Copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi soţul sau soţia acestuia pot fi numiţi în funcţii de poliţist ori angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, dacă îndeplinesc condiţiile legale.

➢ art. 26,27,28,29,30,31,32 din OMAI 35/2014 privind masurile de sprijin acordate familiilor politistilor decedati va rugam cu deosebit respect, ca in limita posibilitatilor legale sa il sprijiniti pe Nistor Alin – fiul fostului nostru coleg  Nistor Gheorghe, in acest demers al sau de a se angaja in randul politistilor, pe o functie corespunzatoare studiilor sale.

Din datele pe care le detinem Nistor Alin si-a exprimat in scris vointa in sensul numirii in conditiile legii, intr-o functie de politist de la nivelul IPJ-Maramures sau a altei unitati teritoriale/centrale a M.A.I unde se poate identifica un asemenea post, recent depunand o cerere scrisa la IPJ-Maramures.

Avand in vedere situatia de fata si lucrurile expuse, apreciem ca prezentul document nu are caracterul unei petitii, fiind un apel  la componenta umana  a Ministerului Afacerilor Interne, motiv pentru care nu solicitam raspuns scris.

Asigurandu-va de intreaga disponibilitate a S.P.R-DIAMANTUL a de a identifica solutii pe calea dialogului de o maniera civilizata si responsabila si in alte probleme ce privesc munca, drepturile si persoana politistilor va multumim anticipat si suntem increzatori ca acest demers va avea un rezultat favorabil”

CITESTE SI:

LEGEA TĂCERII: FRAȚII TOMOIOAGĂ REFUZĂ SĂ VORBEASCĂ ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR CUM L-AU UCIS PE AGENTUL DE POLIȚIE GHEORGHE NISTOR

Te-ar putea interesa si

Patru ucraineni s-au rătăcit în zona Vârful Polonica din Munţii Maramureşului. Echipa de salvamontişti a pornit în căutarea lor – actualizare

Redactie

MUNŢII MARAMUREŞULUI: Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră, în căutarea unui ucrainean cu degerături. A fost solicitat şi elicopterul – actualizare

Redactie

FOTBAL / ACTUALIZARE: Recea face istorie în Liga 2 şi învinge Rapid Bucureşti. Organizatorul este anchetat de poliţie (FOTO)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult