EvenimentMaramuresul Istoric

LA DESEŞTI ŞI VALEA VIŞEULUI: Aproximativ 14.500 pachete cu țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră maramureșeni (FOTO)

Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 14.500 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 169.700 lei. În urma acțiunilor, un cetățean român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar un autovehicul în valoare de peste 8.000 euro a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

În 15 ianuarie, la nivelul Serviciului Teritorial al PF Maramureș – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat și oprit în trafic, pe DN 18, în localitatea Desești, jud. Maramureș, o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în România, condusă de către cetățeanul român P. V., în vârstă de 41 de ani, domiciliat în jud. Timiș.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, oamenii legii au observat, în compartimentul pentru transport marfă, un spațiu special amenajat, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu autoutilitara în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea efectuării unui control amănunțit.

În urma acestuia, în spațiul special amenajat au fost descoperite 15 colete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, care contineau cantitatea de 13.497 pachete țigări, în valoare de aproximativ 158.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Totodată, autoutilitara marca Mercedes, în valoare de 36.320 lei, a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, abandonate în zona de responsabilitate, 2 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultata cantitatea de 1.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE: Un fotbalist a fost bătut în birtul unde-și servesc cafeluța polițiștii din Vișeu de Sus

Vasile Dale

ACCIDENT RUTIER: Minoră de 8 ani, lovită de o maşină la Sighetu Marmației

Redactie

FURTUNĂ A FĂCUT RAVAGII ÎN MARAMUREȘ: Acoperișuri luate de vânt, copaci peste mașini, drumuri naționale și județene blocate (VIDEO) – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.