EvenimentMaramuresul Istoric

CA SĂ SCAPE DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ: UN CONTRABANDIST CARE AVEA ÎN MAŞINĂ 5.000 DE PACHETE CU ŢIGĂRI S-A IZBIT CU BMW-UL DE UN PARAPET

Miercuri, 17 ianuarie, la nivelul Serviciului Teritorial al PF Maramureș – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră a identificat, pe DN 18, în localitatea Berbești, jud. Maramureș, un autoturism marca BMW 530 D despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia în trafic însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate și şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp conducătorul autoturismului BMW a pierdut controlul volanului și a ieșit de pe carosabil, lovind un parapet de pe marginea drumului.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana numitului Bogdan G., cetățean român în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea lui.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări de proveniență extra-comunitară, fapt pentru care bărbatul, împreună cu mașina, a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, mărcile Marble și Jing Ling, a căror valoare se ridică la suma de 58.900 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Totodată, autoturismul marca BMW, în valoare de 3.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

SE ÎNTÂMPLĂ LA SIGHETU MARMAŢIEI: O fetiță de patru ani a căzut în râul Iza. Traversele putrede ale podului suspendat au cedat

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: ”Ploaie” de înjurături și amenințări la adresa pompierilor voluntari din Poienile de Sub Munte. Motivul: au avut ”tupeul” să îi calce iarba unui localnic în timpul unei intervenții la stingerea unei gospodării în flăcări!

Vasile Dale

EXCLUSIV: Galerie foto – Selfi-uri pe fâșia cu României cu Ucraina. Mai păzește cineva granița externă a Uniunii Europene? (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.