Eveniment

ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTI: Două accidente de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool şi peste 400 de sancţiuni aplicate de poliţişti

Aseară, în jurul orei 22.00, poliţiştii au intervenit la un accident de circulaţie DJ 109F. Verificările efectuate au relevat că un tânăr de 21 ani, din Breb, care conducea un autoturism, pe direcţia Budești – Ocna Șugatag, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 20 ani, din Oncești.

În urma impactului, o pasageră de 16 ani din autoturismul acroşat a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la Spitalul din Sighetu Marmației.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest. Tânărul care a pătruns cu autoturismul pe contrasens avea o concentraţie de 0,89 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.



Un alt accident de circulaţie s-a produs pe D.J.186, pe raza localităţii Rozavlea. Un bărbat de 41 de ani din Dragomireşti, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe partea dreaptă a drumului public, pe care l-a proiectat într-un alt autoturism ce era de asemenea parcat. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

Cele trei autoturisme au fost avariate. Şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, concentraţia indicată de aparatul etilotest fiind de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

PESTE 400 DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii maramureşeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În urma activităților desfășurate poliţiştii au constatat peste 400 de fapte contravenţionale.

În perioada 6-9 aprilie polițiștii maramureşeni au desfășurat acțiuni și controale, intervenind pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la 233 de evenimente, cele mai multe sesizate prin 112.

În cele patru zile polițiștii au întocmit dosare penale pentru 63 de infracţiuni constatate și au aplicat 409 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 265, au fost aplicate pentru abateri de la prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți. Alte 138 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri de la prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de peste 130 000 de lei.

Ca măsuri complementare au fost reținute 36 de permise de conducere, cele mai multe pentru consum de alcool și pentru viteză, şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Coliziune între Șomcuta Mare și Satulung, condamnaţi pentru infracțiuni la regimul rutier

Redactie

EXCLUSIV SURSE: PRINȘI – Polițiștii băimăreni au identificat bătăușii polițistului local. Unul reținut pentru 24 de ore (VIDEO)

Vasile Dale

VIDEO: Incendiu în Baia Mare, la un apartament de pe str. Macului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult