Eveniment

ÎN PERIOADA 10-15 APRILIE – Poliţiştii rutieri au depistat 23 de persoane care au urcat la volanul autoturismelor după ce au consumat alcool.

Alcoolul este unul dintre factorii care determină producerea celor mai multe accidente rutiere. Până la limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemia este sancţionată contravenţional cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. În cazul în care aparatul etilotest indică o valoare mai mare de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani sau cu amendă penală.

Poliţiştii maramureşeni organizează permanent acţiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise.

În perioada 10 – 15 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au depistat 23 de persoane care au urcat la volanul autoturismelor după ce au consumat alcool.

11 dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional şi le-a fost suspendat dreptul de a conduce, iar ceilalţi 12 sunt cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele lor.

Spre exemplu, un băimărean de 60 de ani a fost depistat la volan cu o concentraţie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în cazul unui bărbat din Baia Sprie, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Intr-un alt caz, un şofer care conducea în stare de ebrietate a fost implicat într-un accident de circulaţie cu pagube materiale.

Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Fersig. Acesta nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale poliţiştilor care efectuau activităţi pe strada Victoriei din municipiul Baia Mare, iar la intersecţia străzii Victoriei cu strada Toamnei a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, după care s-a răsturnat în şanţ.

Nicio persoană nu a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

Te-ar putea interesa si

FINAL: Sinucigaşul de la combinat a coborât după ce acolo a ajuns fosta iubită

Vasile Dale

EXCLUSIV CAMERĂ SUPRAVEGHERE: ALERTĂ LA GRANIȚĂ – Ar fi trecut granița ilegal dar sunt de negăsit. Percheziții în Lunca la Tisa (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

SUBPREFECTUL MARAMUREŞULUI, POZITIV COVID-19: “Am respectat toate măsurile”… Şi totuşi s-a infectat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.