BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PUNCT DE VEDERE / ACTUALIZARE – Ce spun reprezentanţii IPJ despre maşina parcată pe locul destinat persoanelor cu dizabilităţi. Echipajul de poliţie la care faceţi referire se afla în executarea atribuţiilor de serviciu, spune IPJ Maramureş

Un autoturism al IPJ Maramureş a parcat în dimineaţa zilei de miercuri, 25 aprilie, pe unul dintre bulevardele centrale ale municipiului Baia Mare, pe un loc destinat special persoanelor cu dizabilităţi.

În urmă cu doar câteva zile, municipalitatea a vopsit toate locurile de parcare cu destinaţie specială în culoarea albastră, tocmai pentru ca acestea să fie mai vizibile pentru persoanele cu nevoi speciale.

Maşina a staţionat câteva zeci de minute pe locul de parcare albastru, semn că nevoile au fost de lungă durată.

Potrivit Legii 448/2006 republicata 2008,privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, amenda pentru ocuparea unui astfel de loc de parcare este de la 200 la 1000 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din minimul amenzii.

sursa info Emm

Ce spune IPJ Maramureş

În legătură cu articolele apărute în presă privind autoturismul de poliţie parcat pe un loc rezervat pentru persoanele cu handicap, vă comunicăm că s-a dispus efectuarea de verificări punctuale, urmând să vă informăm cu celeritate în legătură cu rezultatele acestora.

Comunicat IPJ Maramureş

Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate în presă, privind autoturismul de poliţie parcat pe un loc rezervat pentru persoanele cu handicap, vă comunicăm că s-a dispus efectuarea de verificări punctuale şi vă informăm în legătură cu rezultatele acestora.

Echipajul de poliţie la care faceţi referire se afla în executarea atribuţiilor de serviciu. ÎEchipajul de poliţie la care faceţi referire se afla în executarea atribuţiilor de serviciu. În jurul orei 08:00 dimineaţa, pe Bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare, poliţiştii au observat un conducător auto care vorbea la telefon în timp ce conducea, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Echipajul de poliţie l-a oprit pentru a-l sancţiona contravenţional, în conformitate cu legislaţia rutieră.

Întrucât la acea oră traficul era intens, tocmai pentru a nu perturba circulaţia pe banda I, echipajul de poliţie s-a poziţionat aproximativ trei minute pe locul destinat persoanelor cu handicap, având semnalele luminoase în funcţiune şi luându-se în considerare că mai era un astfel de loc disponibil.

Totodată, menţionăm că, în conformitate cu prevederile art. 61 alin(2) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) (inclusiv poliţia) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Îi asigurăm pe toţi cetăţenii judeţului Maramureş că vom răspunde prompt la toate sesizările lor, astfel încât activitatea poliţiştilor maramureşeni să fie reflectată/percepută în mod obiectiv.

Corectitudinea acţiunilor profesionale ale poliţiştilor constituie o preocupare permanentă a conducerii inspectoratului.

 

Te-ar putea interesa si

INGROZITOR – BRANCARDIER ANGAJAT LA SPITALUL JUDETEAN BAIA MARE SUSPECTAT CA AR FI AGRESAT SEXUAL O MINORA INTERNATA (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

INCONSTIENTA: LOVITA DE O MASINA DUPA CE A TRAVERSAT REGULAMENTAR (FOTO)

Vasile Dale

Armin van Buuren, la UNTOLD 2023. Revine la festivalul din Cluj-Napoca după o pauză de trei ani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.