Recomandate

ACCIDENT PE DN 1C: Un TIR încărcat cu sare s-a răsturnat la Mesteacăn

Evenimentul rutier s-a petrecut vineri seara pe drumul naţional DN1C, la graniţa dintre judeţele Maramureş şi Sălaj.

Un autocamion de mare tonaj înmatriculat în Ungaria s-a răsturnat, iar tone de sare s-au revărsat pe şosea, blocând un sens de circulaţie. Mai multe echipaje speciale din Ileanda au intervenit de urgenţă.

Vineri seara, în jurul orei 20.10, un TIR înmatriculat în Ungaria a fost implicat într-un eveniment rurtier pe drumul naţional DN 1C.



Pe raza localităţii Mesteacăn (comuna Valea Chioarului) din județul Maramureș, autotrenul încărcat cu sare s-a răsturnat, şi toată marfa s-a revărsat pe şosea, blocând un sens de circulaţie.

U n martor a sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje speciale din Ileanda, este vorba despre un echipaj SMURD, un echipaj de la ISU Garda 2, poliţia, dar şi un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Ileanda.

Cel mai important a fost faptul că nu s-au înregistrat victime. Singur în cabină, şoferul din Ungaria a rămas cu o mare spaimă şi cu mici zgârieturi. Conducătorul auto a primit îngrijiri, iar a fost pansat, dar nu a vrut sub nicio formă să meargă la spital, aşteptând veninea unei platforme care să transporte TIR-ul.

Circulaţia nu a fost blocată în totalitate, deoarece pe acel segment de drum se existau trei benzi (două la urcare şi una la coborâre). Totuşi, circulaţia s-a restricţionat pe o singură bandă, îngreunând traficul rutier în zonă.

Pompierii au securizat zona, au spălat pata de ulei scursă de la baia de ulei și s-au asigurat că nu există pericol de incendiu.

Cel mai probabil, cauza evenimentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Conform unor martori, şoferul de peste Tisa ar apăsat pedala de acceleraţie mai tare, deşi TIR-ul se afla într-o curbă deosebit de periculoasă!

De precizat că, exact acum o lună, tot pe acel drum naţional, a avut loc un eveniment aproape identic. Astfel, pe data de 26 martie, pe raza comunei Ileanda, şoferul unui TIR înmatriculat în Republica Moldova şi care transporta sticle cu vin nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi într-o curbă periculoasă a ajuns cu autotrenul în şanţ.

Info şi foto sportulsalajean.ro

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO / STRÂMTURA: Impact între două maşini, trei victime

Redactie

Criminalul Esterei, fetiţa abuzată şi omorâtă la Baia Mare, este în libertate la 7 luni de la tragedie

Vasile Dale

TRAGEDIE LA BÂRSANA: Un bărbat de 36 de ani s-a spânzurat, lăsând în urma sa opt copii

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult