Eveniment

ATENŢIE, MOTOCICLIŞTI!: Accident la Ilba. Nu a redus viteza în curbă şi s-a răsturnat cu motorul pe carosabil

În doar două săptămâni, de când s-a deschis sezonul moto în Maramureş, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea mai multor accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti.

Unul dintre acestea s-a produs sâmbătă, 5 mai, în jurul orei 16.00, pe DN 1C.

Cercetările efectuate la faţa locului de poliţiştii Serviciului Rutier au relevat că un băimărean, de 37 ani, care conducea o motocicleta dinspre Baia Mare spre Satu Mare, nu a redus viteza într-o curbă la stânga de pe raza localităţii Ilba, a derapat, şi s-a răsturnat pe carosabil.

În urma accidentului, motociclistul şi o pasageră de 24 de ani au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare. Pasagera a rămas internată sub supraveghere medicală.

Conducătorul motocicletei și pasagera purtau casca de protecție în timpul deplasării, fără a avea alte echipamente de protecție.

Motociclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia motocicliştilor să respecte regulile de circulaţie şi, pentru a nu fi implicaţi în accidente de circulaţie, le recomandă:

– Evitaţi accelerările excesive şi nu conduceţi cu viteză mai mare decât limita legală;
– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus;
– Asigurați-vă în oglinzi atunci când virați;
– Nu conduceţi în timp ce vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
– Nu faceţi slalom printre autovehiculele în mişcare;
– Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente;
– Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante şi păstraţi-vă întotdeauna farul aprins;
– Utilizați, atât dumneavoastră cât şi pasagerul care vă însoţeşte, caşti de protecţie omologate – care îndeplinesc standardele actuale de siguranţă şi purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii.

De asemenea, poliţiştii rutieri le reamintesc şi conducătorilor auto să fie vigilenţi şi să ţină cont de faptul că şi motocicliștii există în trafic!

Poliţiştii maramureşeni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii, şi totodată sunt pregătiţi să intervină atunci când situaţia o impune.

În perioada 2–6 mai, poliţiştii maramureşeni au organizat 13 acţiuni punctuale de combatere a fenomenului infracțional şi au desfăşurat mai multe activităţi atât pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.. De asemenea, în această perioadă s-a intervenit la 126 de evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră, cele mai multe sesizate de cetăţeni prin SNUAU 112.
În cadrul acţiunilor organizate, pentru neregulile constatate au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 58 000 de lei, au fost confiscate 580 pachete cu ţigări de contrabandă şi indisponibilizaţi peste 12 mc material lemnos, tăiat sau transportat ilegal.

În urma activităţilor desfăşurate în cele cinci zile de poliţiştii rutieri pe drumurile publice din judeţ, au fost constatate 21 infracțiuni rutiere, din care 10 pentru consum de alcool, au fost suspendate 59 permise de conducere şi au fost ridicate 12 certificate de înmatriculare.
De asemenea au fost identificate cinci persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi a fost identificată o persoană reclamată ca fiind dispărută.

foto Arhivă

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO EXCLUSIV: O maşină a ajuns pe plafon în şanţ, la Ocna Şugatag. Doi încarceraţi (actualizare)

Redactie

TRAGEDIE LA MIREȘU MARE: Femeie găsită decedată într-un șanț plin cu apă din propria-i curte

Vasile Dale

Se redeschid şcolile! Decizia, adoptată la Cotroceni în urmă cu puţin timp, se aplică din 8 februarie

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.